אם בעבר של העיר הלבנה היוו רחובות אלנבי, שינקין, נחלת בנימין ופלורנטין את המרכזים המסחריים בעוד שוק הכרמל וכרם התימנים התוססים למרכזי מזון של העיר העברית הראשונה - כיום חל מהפך במדינת תל אביב שהתברכה במתחמים מסחריים בכלל וכאלו שמתמחים במזון בפרט. רבים מהם נפתחו והתפתחו בעשור הראשון של תחילת המילניום. ויש מי שיוסיפו: רבים מידיי ועמוסים לעייפה. בדרך לשווקים, אירגנו עבורכם את אלונה דניאל ששרה על על גגות תל אביב ואת אהוד בנאי לעומתה ששר על פלורנטין

 


הראשון שהגדיר את עצמו כמתחם מזון סגור היה שוק האוכל בדיזינגוף סנטר המתקיים בימי חמישי ושישי בשבוע. אך לאחריו נפתח השוק המקורה שבמתחם הנמל של תל אביב. ובהפרש של מספר שנים התפתח השוק בנמל יפו ומתחם התחנה – שאינו רחוק ממנו. מדובר על תחנת הרכבת הישנה של ת"א ששופצה להפליא ושמרה על האוטנטיות שלה. אך בשלושת המתחמים הללו החסרונות הם גודלם העצום והקירבה לים-מה שגורם לגודש ועומס במבקרים בייחוד בימות החופש והקיץ, ומאידך לעזובה וקדרות בימי החורף.

יחד עם זאת ניתן לומר כי החלוץ במתחמי האוכל הוא דווקא זה הממוקם במרכז ת"א כלומר, בשדרות רוטשילד (והחלק המרכזי בו מרוכז בין ר"ח מזא"ה ועד רחוב הרצל. זהו איזור המשלב ומביים תחושה של שוק אורבני פתוח ומסעדות ייחודיות ומבודלות. גם הארכיטקטורה משחקת כאן תפקיד מרכזי, כאשר רוב הבניינים ברחוב נבנו על טהרת הבאוהאוס והזרם המודרני של שנות ה-20 וה-30 של המאה העשרים. גם שוק הפשפשים החל פורח כמנהל דיאלוג בין חנויות מחודשות (היפסטריות) חלקן על חורבות חנויות שנעלו שעריהן (בעיקר בעקבות הזדקנות הרוכלים) עם דגש על נוסטלגייה ומקומות בילוי המתכתבים עם השוק הפורח והצבעוני.

מחוץ לתל אביב תמצאו את מתחם הרצליה פיתוח שנותן מענה בשעות היום לעובדי ההיי-טק הרבים - ובערב לתושבי הסביבה, הנחשבים כאוכלוסיות חזקות (הרצלייה וכפר שמריהו, רעננה וכפר סבא).

אך החדש, הגדול והמאתגר שנפתח באמצע 2014 במחוזותינו הוא פרוייקט מתחם שרונה, המחולק לשני מתחמים עיקריים: גן הטמפלרים הכולל את המבנים שהוזזו בעבודות הנדסיות ממושכות וייחודיות לצורך שימור המבנים, והשוק הגדול.

בשנים הקרובות אמור להיפתח גם מרכז מסחרי, בנוסף לכל אלה שהזכרנו וינסה כמובן "לגנוב" גם מהם לקוחות ותשומת לב. מדובר על מתחם השוק הסיטונאי לשעבר עליו בונה חברת גינדי מתחם מגורים עם קניון גדול.

רק הזמן והתבגרות קהל הלקוחות הפוטנציאלי יוכיחו אם יש באמת מקום לכל אותם מרכזי מסחר ומרכזי מזון. ויחד עם זאת אנחנו מריחים את הניסיון של מי מן הגורמים המשפיעים להעתיק (ולו במעט) ממתחם אוכל שנפתח לפני מספר שנים בניו יורק, בשם EATALY. הבאנו לכם סרטון עם מרטה סטיוארט מתארחת אצל השף מאריו באטלי (אחד מהבעלים) בשוק המיוחד הזה

 
ביחד עם השף-ארז שטרן, אנו מקיימים סיורי אוכל בשווקי המזון הפתוחים ומשלבים בהם סדנאות מזון על פי בחירת הקבוצה. הקדימו להזמין מקום בסיורים הקולינריים שלנו בטלפון 050-5852785