אף פעם לא מאוחר מדי כדי להתחיל ללמוד דבר או שניים על התנהלות בין-אנושית תקינה. בין אם במרחב הציבורי הרחב (כשמספר רב של עיניים בוחנות אותנו) ובין אם במרחב האישי – פרטי – זוגי ואפילו חברי מצומצם. בין שאר הדברים שחשוב לדעת בשיח עם האחר הוא תכולת הנושאים שאנו משתפים, סבלנות והיכולת לעצור תגובה...
קראו עוד »
credit: www.galimganim.com
הימים הולכים ומתארכים והאביב הישראלי הופך לקיץ במהרה. כמי שעוזר למשפחות לעצב ולתכנן מטבחים, ועוסק גם באירגון, סיגנון וסידור בתים ומטבחים אני ממליץ לכם לוודא שהגינה או המרפסת שלכם מוכנות לקיץ, כדי שתוכלו ליהנות מהן כמו שצריך. לא צריך להיות שף פרטי כמו ארז שטרן כדי להבין באסטטיקה ובתחזוקה שוטפת של...
קראו עוד »
מתכננים לעבור דירה? מוכרים את הבית של הסבתא שקיבלתם בירושה (זה שאינו בית מגוריכם)? הנכס שלכם במקרה עומד על המדף זמן רב ואינו מושך קונים פוטנציאלים? השף ארז שטרן מעריך בצניעות, כי הסיבה לכך נעוצה בנראות שלו או למעשה בחוסר האטרקטיביות העיצובית ובחוסר האסטטיקה שלו.
קראו עוד »
לשף ארז שטרן בהיותו שף פרטי ובעל ניסיון רב בתחום הבישול והאירוח, שירות חדש המציע כתיבה ובניית מתכונים על פי דרישה.
קראו עוד »
credit: hotelogix
בשנת 1999, סיימתי את לימודי המקצוע שלי במגמת ניהול מטבח ומסעדנות בביה"ס על שם פול בוקוז בליון, צרפת. במסגרת לימודיי הונחלו לתלמידים לימודיי נימוסים והליכות, לימודי שירות ומלצרות, מדע היין, פרקים ביסודות האירוח, ואני זוכר גם שעורים כמו עריכת שולחן, ואפילו פרק של לימודי שירות בבר.
קראו עוד »
credit: Lior Rotstein
חבר וקולגה שלי, שמעביר הרצאות וסדנאות בתחום המטבח והקולינריה באופן שוטף, סיפר לי פעם שבסוף כל סדנא הוא מרגיש מותש ואין לו כוח לדבר עם אנשים. אם באים אליו אנשים לשוחח איתו בסוף הסדנה (דבר הנחשב מובן ואפילו רצוי בעיניי. כי אישית, אני אוהב את השיחות והאינטראקצייה שיש לי עם הקהל אחרי סדנאות,...
קראו עוד »
תיפעול ופתיחת מסעדות בזמן הקורונה בפרט ובעתות משבר בכלל, מסתמן כדבר מטלטל ובלתי צפוי לכל אורך שנת 2022. אלוהים כנראה שמע את תפילותנו וכמו בשיר זמר נוגה (כאן בביצוע אסתר עופרים) מלבד ווריאנטים חדשים של הקורונה (שמפחידים הן את העובדים – הרי איזה בר דעת ירצה לצאת לחופשה ללא תשלום מאולצת בגלל מחלה בלי...
קראו עוד »
credit: Harel Rintzler
ממדבר סהרה עבור בהרי האטלס ועד האוקיאנוס הפסיפי: השף - ארז שטרן מציג טעמים וניחוחות חובקי עולםמנות כמו אוסובוקו בקר שמוגש עם פולנטה רכה של תירס טרי, עופיונים בתיבול ראס-אל-חנות צרוב על מחבת ברזל, כנאפה מלוח מודרני ועוד שפע של תפריטים ומנות מגוונות המתחלפים באופן תדיר, תמצאו גם המלצות על
קראו עוד »
כששירתתי בצבא (ממש לא קרנבל - כמו בשירם של להקת הנח"ל) בתחילת שנות התשעים, היה לנו שקם ביחידה. בדלפק הצנוע של השקם היה ניתן לרכוש אוכל ושתייה וטואלטיקה לטובת החיילים ששירתו ביחידה. לא היה הרבה מבחר, לא היו הרבה אלטרנטיבות, השקמיסט היה המלך, וקנינו בערך כל מה שיכולנו ושהוצע לנו. בקיצור...
קראו עוד »
credit: G. Eric and Edith Matson Photograph Collection
אף על פי שכיום חדרי אוכל במקומות ציבוריים או בחברות עם מספר עובדים גדול כבר אינם ניראים כמו חדרי האוכל של הקיבוצים בתחילת שנות העשרים והשלושים של המאה העשרים, עדיין נשמר משהו מן המשותף. ראשית, מדובר במקומות עם מספר מקומות ישיבה גדול. שנית, הטעם והסיבה להקמתם של חדרי האוכל במקומות עבודה זהה -...
קראו עוד »