"מאמה מיה-סאנטה לוצ'יה"...כך הייתה צועקת לעברנו בחן (עלינו הכוונה-לתלמידים), אחת ממורתי בבית ספר תיכון, כאשר היינו מעצבנים אותה. מי מאיתנו לא אוהב את המטבח האיטלקי? המטבח האיטלקי על מיליון סוגי הפסטה והרטבים המדהימים. על הפיצה ופוקאצ'ה-שניהם שילוב מנצח של נימוחות וקריספיות הבצק. סלט עגבניות שמש בשמן זית וחומץ בלסמי. פרמזן מתקתק. פרושוטו מפארמה מוגש עם פרוסות מלון צעיר. לכל אלה רקח ובנה השף ארז שטרן  סדנא איטלקית, עם מגוון מתכונים מרתקים ומעניינים. נושא הקורס ממוקד במטבח האיטלקי, אך נלמדים ומשולבים בו אלמנטים וידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבות המוצרים, את טעמיהם, הריחות, והמרקמים. מטרת העל של הסדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול איטלקי הינו כיפי קליל ומהנה לכל. בואו להתנסות ותראו כי הרבה תלוי בכשרון המבשל אך גם ביכולת האילתור והקריאייטיביות. בינתיים הקשיבו לשירם של  רוזמרי קלוני (ממבו איטליאנו) או לשירו של רפאל גואלצי ותוכלו להבין עד כמה הוא משוגע מאהבה!





הסדנא האיטלקית כמו אחיותיה האתניות: הסדנא האסיאתית, הסדנא הצרפתית, האמריקאית והבריטית וזו הספרדית אורכת כארבע שעות לערך עם הטעימות והארוחה עצמה. כמו גם הסדנאות הנושאיות כמו סדנא לצימחונים, סדנא לאוהבי דגים וסדנא לקרניבורים (אוהבי הבשר). קורס המתוקים לעומת זאת, מורכב מארבע סדנאות נפרדות בנות ארבע שעות כל אחת. מספר משתתפים מינימלי בכל סדנה 8, ומקסימלי 20.

דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
* הסברים כלליים והצגת תכלית
* הכנה פרונטלית (במטבח הפתוח לעיני ובפני הצופים) של המתכונים והנושאים השונים ע"י השף. בחלק מהסדנאות ובהתאם לצורך ודרישות המזמין ההכנה נעשית במשותף עם באי הסדנא
* טעימה של המנות השונות על ידי האורחים

לנוחיות גולשי האתר (כן! זה אתם), צירפנו גם שני סרטוני מתכונים: האחד עם מאריו בטאלי (שף ומסעדן סלבריטאי אמריקאי המבשל בסגנון איטלקי) מבשל ומתארח במגזין של הניו-יורק טיימס, מכין ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב דלעת ערמונים ועגבניות. בשני רביולי במילוי בשר ברוטב שמנת ופיטריות מורל


 
    

ושני מתכוני קינוחים: האחד עם עוגת תפוז-פולנטה (סולת תירס), והשני פנה-פורטה


 
    

בכל מקרה, בסטודיו שף-ארז שטרן מאמינים בגמישות לצרכי הלקוח שהיא שם המשחק. כל קבוצה זכאית לשנות את התפריט ע"פ העדפותיה הקולינריות בתפריט ויש מקום לשנוי וחידוש. הנושאים המוצעים ברשימה הבאה הם המלצות בלבד.
הסטודיו והשף ארז שטרן אינם מתעסקים עם יחידים וזוגות הרוצים להצטרף לקבוצה קיימת אלה בונים תפריט ע"פ צורך של קבוצה קיימת.

עלויות סדנא יכולות להתחיל מסכום של 2000 ₪ לקבוצה בת 8 משתתפים
תפריט לדוגמא יכלול:

 

 

 

מבחר אנטי פסטי כפותחי תיאבון

 

*****

 

ריזוטו

 

פסטה טרייה עם רוטב מותאם עונה

 

*****

 

   תבשיל אוסובוקו (מותאם לרצון הלקוח)

של כבש/בקר/עוף   

 

*****

 

טירמיסו עשיר בקקאו ושוקולד

 

 

 

ומכיוון שכל האומנויות הולכות אחת עם השנייה ובעיקר מוסיקה ומזון מצאנו שנכון לשדך לכם את התפריט האיטלקי ליצירתו של מנדלסון (סימפונייה מספר ארבע) הלוא היא "הסימפונייה האיטלקית". ובסרטון נוסף של מוסיקה קלאסית, משלב לתפארת המלחין רוסיני (הגסטרונום והגרגרן) האיטלקי אהבה ותשוקה לשני האומנויות גם יחד ביצירתו הספר מסיביליה. צפו ותהנו!


 
   
 
מלבד הסדנא של המטבח האיטלקי, אנו - בסטודיו שף - ארז שטרן מציעים גם סדנאות נושאיות כאשר בין הסדנאות בטח תשמחו לגלות סדנאות אתניות כמו זו האסיאתית, הצרפתית, הבריטית, האמריקאית וכמובן זו הספרדית. כמו גם סדנאות על פי חומרי גלם כגון: בשר, דגים וצמחונות והסדנא העשירה של קינוחים מתוקים.