תחילת הקיץ והחופש הגדול הוא זמן מצויין לעשות חושבים מה עושים עם הילדים. ברור שמומלץ להגיע לראשון ביולי מוכנים אחרי אי אלו בירורים וחשיבה מקדימה (ועדיף כבר בחודשים מאי-יוני).
כן, יש הורים שלוקחים את מטלות חינוך והעשרת ילדיהם בקיץ בחוסר רצון מובהק מעצם הידיעה שלמשך חודשיים הם מחלקת הווי ובידור משפחתית וגם למכונת משיכת מזומנים משוכללת. כל זאת תוך התרפסות ותחנונים לבני משפחה, חברים וקרובים כדי שיסכימו לארח את הילדים. אז הנה מספר שירי ילדים כדי להתחיל איתם

נתחיל עם תוכניות הטלויזיה האגדיות שכולנו גדלנו עליהם. כן...ילדי שנות השבעים והשמונים (של המאה ה-20). תוכניות בהפקה ישראלית כמו בבית של פיסטוק, דלת הקסמים, הילדים משכונת חיים, דני-דינה הולכים בצידי הדרכים, דובי דוברמן, קרוסלה, טל-פלא, ציפיטפוט, רגע עם דודלי, קישקשתא....

  

 

ואלה המצויירות כמו: הלב, פינוקיו, היה היה, בזיק ויויו, נילס הולגרסון, קטקטים, דרדסים, לאקי לוק, חלוצי החלל, גברת פלפלת...
או התוכניות ללימוד אנגלית כגון: here we are in the center of twon או neighbours או גבי ודבי (Gabby and Debby)

  

כתומכים בפעילות תרבותית ענפה אנחנו ממליצים לקחת את הילדים בקיץ לפעיליות קריאה בספריות העירוניות הפרושות בכל רחבי הערים. גם שקט, גם ממוזג וגם מעשיר.
בכמה ממפעלי הבילוי והתרבות השתמשו בחוכמה ברצון ההורים לבלות עם הילדים ולחזור הביתה (בחתיכה אחת), והעתיקו את הפעילות למקומות סגורים וממוזגים, כאשר על הדרך יחכימו הילדים. זאת אולי הסיבה לכך שהדבר החם ביותר בחופש הגדול של השנים האחרונות הוא הליכה לתערוכות. כך עשו גם במוזיאוני המדע הפרוסים ברחבי הארץ (חולון, חיפה, רחובות ובאר שבע), בהם תמצאו תערוכות מדעיות לילדים ונוער. הגדיל לעשות מוזיאון המדע (ע"ש בלומפילד) בירושלים שבקיץ, מפיץ חלק מן התערוכות שלו גם למקומות אחרים בישראל לרווחת ההורים שלא יגיעו לירושלים במיוחד. תיאטרון הבובות של חולון (חלק מקמפוס מוזיאון הילדים הישראלי) המציין מידיי שנה בקיץ פסטיבל בינ"ל לתיאטרון וסרטי בובות (www.puppetcenter.co.il).

לאלה שלא ממש חשוב להם המזגן ורוצים להתמקד בפעיליות חוץ ימצאו ברשות הטבע והגנים תשובה מתאימה לכל בני המשפחה, גדולים כקטנים. הרשות מקדישה באתריה השונים גם פעילויות צפייה בבעלי חיים, הליכה בטבע וסיורים לימודיים-היסטוריים במירב אתריה וגניה .

  


בסטודיו שף – ארז שטרן אנחנו מצאנו דרך לחשוב מחוץ לקופסא עבור הדור הצעיר. השף ארז שטרן משלב מקום ממוזג עם פעילות אקטיבית-לימודית המפתחת הן את חושי הטעם והריח והן טכניקות בישול שונות. בסטודיו, אנחנו מציעים סדנאות קיץ דווקא לילדים מאותגרים מבחינה קולינרית. להם אנו מציעים בחודשי הקיץ סדנא חד יומית ללימוד בסיסי או מתקדם כדי לפתח להם את יכולות הבישול – כאשר ההורים נמצאים מחוץ לבית או עובדים. סדנא זו פותחה לגילאי 10-12 אך מתאימה גם לילדים בגילים מבוגרים יותר הרוצים להעשיר את הידע והניסיון שלהם בבישול. יש מי שיגדו שזו אפילו סוג של סדנאת הכנה לתוכנית מאסטר שף ילדים.

אז מה בתפריט סדנאת ילדים?

 

 

תפריט טעימות לסדנא וארוחת ילדים
יום שלישי, 28 באוגוסט 2018

אפריטיף של פונץ' הדרים מתובל בעת ההתכנסות למבוגרים שמתלווים

*****

סלט עגבניות, מלפפונים בלאדי, עלי אורגנו ובצל אדום שמן זית, בלסמי ומלח ים אטלנטי

 

כנאפה מלוח מודרני, עשוי שכבות שערות קדאיף, גבינת עיזים וחציל קלוי. לצידם ראטטוי עונה
ורוטב טחינה מסומסמת

 

סלסלות עם לחמי איכות למרכז השולחן כמו גם ממרחים

*****

פילה של דג בריכות עם ציפוי של עשבי תיבול, ריזוטו ירקות ירוקים, קרם מסקרפונה ופרמזן

 

נתחי שייטל בקר מגולגים עם רוקט מתובל וצרובים במחבת, עם פירה תפוחי אדמה, רוטב ציר בקר

*****

מתוקים
כוסיות מרק פירות עונה, מוס שוקולד בלגי, טארט פטל וקרם שקדים, קרם ברולה לבנדר

*****

עמדת שתייה קלה, כולל מיצים ומוגזים. לשולחן: קנקני מים כמו גם מינרלים מוגזים
שתיה חמה: קפה / תה / שוקו

 

עלות למהירי החלטה המקדימים להזמין מראש: 250 ₪ לילד/מלווה. שירות: לא כלול במחיר. הסדנא: שילוב של פרונטולית אך עיקרה מעשית. שעת התכנסות: 1730-1800 כמות: עד 22 מוזמנים, מתאים לילדים בגילאי 10-18, ישיבה סביב שולחן אבירים אחד. זמן שהות: ללא הגבלה, אך נע בין 3 עד 5 שעות. תשלום: מלא ומראש של כל הזמנה, גם באפליקציית BIT או בהעברה בנקאית הזמנות תתקבלנה עד יום ראשון, 26 באוגוסט 2018, לאחר מכן, העלות תעלה לכדי 350 ₪ פר אדם. ביטולים: עד שבוע לפני האירוע. מיקום והסברי הגעה ישלחו למזמינים בהתאם.

לבוגרים ולמבוגרים שבינכם, אנחנו אוהבים להמליץ לבדוק את שאר סדנאות הבישול שאנו עורכים (הרשימה פה משמאל מעלה) המחולק לסדנאות נושא, או סדנאות אזוריות-לאומיות. כל הסדנאות אורכת בין ארבע לחמש שעות, וכוללות את הסדנא עצמה ואת הארוחה שלאחר ההכנות.