דש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש חדש
 קרניבורים רבים יובילו דעה כי בישול צמחוני (כזה ללא בשר) קל להכנה וחסר ערך תזונתי. אבל אפונה וגזר ובטטה גם (כמו בשיר הילדים של גידי גוב) הם חומרי גלם לגיטימיים ביותר! בכל אופן, אצלנו בסטודיו שף – ארז שטרן. ועל כן אנו קשובים לצרכי ציבור רחבים ושונים. אנו מתייחסים בשיא הרצינות לשוק ההולך וגדל של צמחונים והטבעוניים הדורש מאתנו להכשיר את הבשלנים של המחר עם שלל הטכניקות (בין אם הן רגילות או מיוחדות) במטבח, לכדי בישול ברמות הגבוהות והמתקדמות שיש.



הרעיון מאחורי התפריט צמחוני שלנו נולד מתוך הבנת השוק כמו גם מתוך החזון, השליחות והערכים שגזרנו על עצמנו: ביצירת עונג הן בעשייה והן בארוחה של הסועדים, מבלי להתנצל על היעדרו של מרכיב כזה או אחר (כמו בשר למשל). על מנת להעמיק את הניסיון והידע בהכנה ובבישול של מנות מגוונות המבוססות על ירקות וגבינות, מציע השף ארז שטרן ללקוחותיו סדנת בישול צמחוני.

גם גיל חובב הצטרף אלינו למתכון של קציצות תרד או פזי (מנגולד). ושאול בן אדרת (אותנו-הוא מצחיק ומשעשע) מוסיף ומעשיר לנו עם מתכון לסלט סלק כיפי ביותר.



במסגרת הסדנא נכיר לכם מגוון סגנונות ומרכיבים ובעיקר אופני שילוב שונים בין החומרי גלם וטכניקות בישול. שיאפשרו לכם לפתח את הכישורים הדרושים להגשה מוצלחת של ארוחה צמחונית. בכדי להתנסות באופן מקיף ובכדי להינות גם מארוחה טובה תוך כדי לימוד,
נציין כי אורך הסדנא נע סביב ארבע עד חמש שעות
דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
ראשית, הסברים כלליים והצגת תכלית
שנית, הכנה פרונטלית (במטבח הפתוח לעיני ובפני הצופים) של המתכונים והנושאים השונים ע"י השף. בחלק מהסדנאות ובהתאם לצורך ודרישות המזמין ההכנה נעשית במשותף עם באי הסדנא
שלישית, טעימה של המנות השונות על ידי האורחים. לכן תמצאו כאן למטה תפריט ייחודי לקהל

 

 

מלוח

קרוסטיני ירוק עם זוקיני, אבוקדו אפונים ועלי פטרוזיליה

 

פולנטה של סולת תירס אפויה עשירה בפרמזן

 

טרין חצילים קלויים, גבינת עיסים ופלפלים קלויים

 

גיוזה בטטה צרובה במחבת עם סילאן, חמוציות ופקאן סיני

   

    עוגת נפולאון עשויה שכבות סלק, קרם גבינת רוקפור וסלט עלי מיקרו   

 

ניוקי תפוחי אדמה עם ירקות עונה ירוקים ושמנת

 

*****

 

מתוק

פבלובה קרם ערמונים

 

שטרודל פירות יבשים

 

לחם גזר-אגוזים מוגש עם קרם פרש

 

הסדנא הצמחונית כמו אחיותיה סדנאות הנושא: בשר ודגים, או קורס המתוקים (המחולק אף הוא לארבע סדנאות נפרדות) ובנוסף הסדנאות האזוריות-לאומיות, כגון הסדנא האסיאתית, האיטלקית, הסדנא הצרפתית, האמריקאית הבריטית וזו הספרדית - אורכת בין ארבע לחמש שעות. הכולל את הסדנא ואת הארוחה שלאחר ההכנות.
בסטודיו שף – ארז שטרן, אנו מגבילים את מספר המשתתפים למינימום שמונה בכל סדנה, ומקסימום עשרים. עלויות סדנא צמחונית מתחילים מסכום של 2000 ₪ לקבוצה בת שמונה משתתפים. הסטודיו ושף ארז שטרן אינם מתעסקים עם יחידים וזוגות הרוצים להצטרף לקבוצה קיימת אלה בונים תפריט ע"פ צורך של קבוצה קיימת.