הכל בגדול! הכל ענק! הכל כביר! בומבסטי ומלא בקיטש! גדול מהחיים!
מי לא חולם על אמריקה? ואם כבר אמריקה, אז הכי הכי זה ארצות הברית של אמריקה!
כן...כולנו מכירים בגדולתה של ארה"ב....כי אצל האמריקאים: הכל הכי שמן....הכי מתוק....הכי מושחת...הכי טעים...הכל כמו בתעשיית הסרטים של הוליווד ומחזות של ברודווי. כאן הבאנו לכם את מלך הגדול של הרוקנרול (אלוויס פרסלי) שר את אחד משיריו הראשונים והמוכרים (נעלי זאמש כחולות). ולצידו את טום הנקס מנגנן על קלידי ענק בסרט "ביג" (גדול כבר אמרנו...לא?).





אירגנו לכם גם את רוקסי מזמרת ומפזזת במיוזיקל התקופתי (שנות ה-20) "שיקגו". ואת ג'ולי אנדרוז שרה על כל הדברים היפים שהיא אוהבת באחד מבין עשרות שירים של רוג'רס והמרשטיין האגדיים.



אם אתם באמת רוצים לטעום מרזי המטבח האמריקאי, השף ארז שטרן מציע לכם וליקירכם קורס המורכב ממספר מתכוני חובה. במשך שנים המטבח האמריקאי נחשב לנחות ומזין את ההמונים בג'אנק. אך כיום המעצמה הכי חזקה, הפכה גם למעצמה קולינארית. והמטבח האמריקאי - נחשב כיום, לכזה שמעניין רבים בארץ ובעולם.
בעיקר כיוון ששם זורם הכסף. אמריקה!? (כבר אמרנו, לא?)
ובגלל גודלה של הארץ העשירה הזו, יש בה גם מגוון תתי מטבחים, שעיקרם אתניים המבוססים על מקורות מקומיים, עדות, גזע ומסורות בישול. צירפנו לכם כמה שירים יפים מתוכם. ונתחיל עם האפרו-אמריקאים אלה פיצ'רלד ולואי ארמסטרונג בשירם "בוא נבטל הכל". ואת דולי פארטון שעובדת קשה מתשע עד חמש.



אתם בטח זוכרים את הופעתה הסקסית של ג'סיקה פארקר בסרט "מי הפליל את רוג'ר ראביט?" ובכדי לא לקפח את המוסיקה הקלאסית האמריקאית הבאנו גם את לחנו של אהרון קופלנד תרועה לאדם הפשוט.



בסטודיו שף-ארז שטרן, אנחנו מקפידים לכבד את המגוון והמבחר של המטבח האמריקאי בסדנאות הממוקדות במטבחים אלה על גווניו השונים.
תוכלו ללמוד ולשלב מספר דרכי הכנה וטכניקות בישול שונות שיתנו לכם את הרקע, היכולת להבין וכמובן נתוני ידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבותם של המטבחים במדינות השונות בארצות הברית, את טעמיהם, הריחות, והמרקמים של חומרי הגלם. מטרת העל של הסדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול גם אם הוא אמריקאי, הוא מטבח שיקי, מעודכן, המשתמש גם בחומרי גלם אצילים כמו גם על בישול כפרי ונחות, פשוט עם חומרי גלם נגישים. זהו מטבח שהינו זמין ופתוח לכל.
כדי להנגיש ולהקל, הופרד קורס הבישול האמריקאי לשלוש סדנאות:

 

 

 

מטבח קאנטרי-כפרי

סנדביץ' בסגנון סלופי ג'ו

 

*****

 

    סלט עגבניות ירוקות, אורגנו טרי וגבינת מוצרלו באפאלו  

 

*****

 

ברביקיו שרימפס בסגנון ניו אורלינז

 

*****

 

עוגת אננס הפוכה

 

 

♥♥♥♥♥

 

 

 

מטבח עירוני מוקפד

 

   סלט קינואה עשיר בקראנבריז, פלפל צהוב, מלפפון ופקאן

 

*****

 

ירקות עונה ירוקים עם פטוצ'יני מקמח מלא

 

*****

 

צלעות טלה בציפוי מנטה ופיסטוק

 

*****

 

שכבות שורט ברד עם קרם מסקרפונה ופירות אדומים

 

 

 

♥♥♥♥♥

 

 

מטבח קליפורנייני

           עם דגש על בריאות וחומרי גלם אורגניים

 

           

סופלה צ'דאר עם תפוחי עץ מקורמלים

 

*****

 

ספרינג רול אורז עם ירקות מוקפצים

 

*****

 

   חזה עוף בציפוי פרושוטו ובמילוי חמוציות מיובשות

  

*****

 

עוגת בננה אגוזים בלווית בננות מקורמלות וקרם פרש

 

 

כל סדנא מן המטבח האמריקאי אורכת כארבע שעות לערך, בדומה לאחיותיה של מטבחים איזוריים/לאומיים: הסדנאות של המטבח האיטלקי, צרפתי, ספרדי בריטי ואסיאתי. בנוסף, נמליץ לכם לבדוק גם את סדנאות הנושא כגון סדנאת הקרניבורים, סדנאת בישול דגים, סדנאת הצמחונות וקורס המתוקים המורכב מארבע סדנאות נפרדות. בכל סדנא כמות משתתפים מינימלית של 8, ומקסימלי 20.
מאריה קאלאס האמריקאית בעלת קול הסופרן הענוג והמלהיב (ממוצא יווני) ששרה אריה מ"לה טרוויטה" של ורדי, ולצידה סטיבי וונדר ששר "האין היא מקסימה?".
 
    
 
 
בסטודיו, אנחנו לא אחראים לחבר ולקבץ יחידים וזוגות לכדי קבוצה, אלא מצפים מכם-הלקוחות, לבוא כקבוצה הומוגנית שעל פי צורכיכם נבנה תפריט מתאים.
 
אנחנו מחלקים את סדנאות הלימוד לשלושה:
* ראשית, היכרות אישית, הסברים כלליים והצגת תכלית
* הכנה פרונטלית במטבח פתוח לעיני המוזמנים של המתכונים השונים ע"י השף שלנו. על פי צורך של הלקוחות, בחלק מהסדנאות ההכנה נעשית במשותף עם המוזמנים.
* טעימה של המנות השונות על ידי האורחים.
 
ילוו אתכם גם שני סרטוני מתכונים המייצגים לדעתנו את הקלסיקות של המטבח האמריקאי
נתחיל עם מקרוני וגבינה (macaroni and cheese) ע"י הכוהנת הגדולה של מטלות הבית: מרתה סטויוארט וסרטון שני של עוף מטוגן קריספי
 
    
 
ולקינוח, הבאנו לכם שני מתוקים קלים להכנה הקשורים בצורה  עמוקה לתרבות האמריקאית. הראשונה עם עוגיות של חמאת בוטנים (הרי אין משהו שמזוהה עם המטבח האמריקאי יותר מאשר מוצר זה), והמתכון השני של לחם (עוגת) בננה. תנסו ותהנו