480 מליון דוברי ספרדית בעולם כנראה לא טועים....אין כמו המטבח האיברי וזה הליטינו-דרום אמריקאי, שהשפיעו ומשפיעים על העולם בייחודם, בטעמם וביופים. זו הסיבה שבסטודיו-שף ארז שטרן תוכלו למצוא סדנא של המטבח הספרדי והדרום אמריקאי המשולבים אחד בשני, במורכבות בטעמים בריחות המרתקים והמעניינים. נושא הסדנא אולי ממוקד במטבח האיברי, אך נלמדים ומשולבים בו אלמנטים וידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבותו של המטבח הספרדי, את טעמיו, הריחות, והמרקמים. מטרת העל של הסדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול ספרדי הינו זמין ופתוח לכולם ותלוי הרבה בכשרון המבשל אך גם ביכולת האילתור.
הסדנא אורכת כארבע שעות לערך. מומלץ לבדוק גם את הסדנא לאוהבי הבשר או את הסדנא לאוהבי הדגים. מספר משתתפים מינימלי בכל סדנה 8. מקסימום מוזמנים 20 איש.

 



דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
* הסברים כלליים והצגת תכלית
* הכנה פרונטלית (במטבח הפתוח לעיני ובפני הצופים) של המתכונים והנושאים השונים ע"י השף. בחלק מהסדנאות ההכנה נעשית במשותף עם המוזמנים.
* טעימה של המנות השונות על ידי האורחים
בכל מקרה, בסטודיו שף-ארז שטרן מאמינים בגמישות לצרכי הלקוח שהיא שם המשחק. בכל מקרה וקבוצה רוצה ומעדיפה דברים אחרים בתפריט יש מקום לשנוי וחידוש. הנושאים המוצעים ברשימה הבאה הם המלצות בלבד. ניתן לשנותם ולהחליפם לפי רצון הקבוצה

פאייה מסורתית מוולנסייה (העשויה באויר הפתוח לנגד עיני באי המסעדה) ופלאן מתוק לקינוח הם סרטוני המתכונים שאנו מביאים לכם כדי לגרות אתכם להזמין את הסדנא הספרדית.



הסטודיו והשף ארז שטרן אינם מתעסקים בקיבוץ ואיסוף של יחידים וזוגות הרוצים להצטרף לקבוצה קיימת אלה בונים תפריט ע"פ צורך של קבוצה הומוגנית. עלויות סדנא יכולות להתחיל מסכום של 2000 ₪ לקבוצה בת 8 משתתפים. תפריט ספרדי שכזה יכול להכיל:

מרק גספצ'ו פלפלים ועגבניות

*****

סביצ'ה של דג ים

*****

   פאייה עשיר בזעפרן עם דגים, פירות ים ושוקי פרגית עוף   

*****

קינוח

צ'ורוס מטוגן בציפוי סוכר וקינמון עם רוטב ריבת חלב


 
והנה לכם....כצ'ופר שיר ספרדי נוסף, אהוד ומוכר....לא לשכוח לנענע את הישבן בהתאם לקצב ולהסתובב לצד הנכון... וגם מרים מקאבה ששרה על משחקים אסורים עם מנגינה ספרדית עתיקה בלחן אנונימי
 
    
 
לנוחיותכם, היוועצו גם בשאר סדנאות הבישול שאנו עורכים כמו למשל סדנאות הנושא: צימחוני ודגים, או קורס המתוקים (המחולק לארבע סדנאות נפרדות) כמו גם מהסדנאות האזוריות-לאומיות, כגון הסדנא האסיאתית, הסדנא הצרפתית, האמריקאית, הבריטית וזו האיטלקית.
כל הסדנאות אורכות בין ארבע לחמש שעות, וכוללות את הסדנא עצמה ואת הארוחה שלאחר ההכנות.
 
וממש לפני סיום, סרטון קצר על המטבח הספרדי על כל רבדיו. ונקנח בשירו ל ג'ו עמר על ברצלונה