מי לא חולם על להיות שף? ואם כבר שף, אז עדיף שף צרפתי מדופלם! אם אתם באמת רוצים לטעום מרזי המטבח הצרפתי, השף ארז שטרן מציע לכם וליקירכם קורס המורכב משלוש סדנאות של המטבח הצרפתי. זהו תחום התמקצעותו של השף ארז שטרן. המטבח הצרפתי נחשב למרתק והמעניין רבים בארץ ובעולם. ובגלל גודלה של הארץ העשירה הזו, יש בה גם מגוון תתי מטבחים המחולקים לאיזורים. צירפנו לכם סרט מצוייר על הרפתקאותיהם של אסטריקס ואובליקס המהוללים שהם אבותיהם הקדמונים של הצרפתים נפגשים עם קלאופטרה (ממצרים הקדומה). ולצידם את השיר היפה על העיר הרומנטית: פריז בזימרתו של איב מונטאן.

בשיר צרפתי רומנטי נוסף שערכנו למענכם, בטח תסכימו עם אלן בארייר שהיא הייתה כל כך יפה בעוד שבסדנא הצרפתית, נרשה לכם לפזז ע"פ המוזיקה של ולדימיר קוסמה לסרטו של לואי דה פינס: רבי ג'אקוב

 
 
לצעירים שביננו (שלא מודעים) ולמבוגרים (שאולי כבר הספיקו לשכוח), נזכיר כי לישראל כמדינה צעירה היה רומן עם צרפת במשך כמעט 20 שנה. בעיקר סביב הנושא הבטחוני אך גם בכל הקשור בתרבות. ולראיה אנחנו מביאים לכם את אחד השנסונים המתורגמים (מבין רבים): כאן להקת הנח"ל שרה את "אילו ציפורים" ע"פ תרגומה של נעמי שמר לשירם של הקומפניון דה לה שנסון. ולצידם טריילר של תיאטרון הבימה על הצגת הקמצן - ע"פ מולייר עם יעקב כהן בתפקיד הרפגון.

 

גם השף הניו יורקי הנודע - אנטוני בורדיין הכין שני סרטונים על טיולים קולינריים בפאריס. מהם למד כי אחת ההפתעות הגדולות של העשור השני לאלף הנוכחית הוא נגישותן של מסעדות רבות שלא מכוונות גבוהה מידיי בנוגע לקונספט של תפריטים ועלות כספית גבוהה. רוצה לומר: פריז של היום היא לא רק לעשירים. צפו ותהנו



ונחזור לסדנאות אצלנו בסטודיו הממוקדות במטבחי צרפת השונים, תוכלו ללמוד ולשלב מספר דרכי הכנה וטכניקות בישול שונות שיתנו לכם את הרקע, היכולת להבין וכמובן נתוני ידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבותם של האיזורים הגסטרונומיים השונים בצרפת, את טעמיהם, הריחות, והמרקמים. מטרת העל של כל סדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול צרפתי, בין אם הוא בישול עילי-אורבני, שיקי, מעודכן, מחומרי גלם אצילים ובין אם מדובר על בישול כפרי פשוט עם חומרי גלם נגישים הינו זמין ופתוח לכל ותלוי הרבה בכשרון הלמידה של המבשל אך גם ביכולת האילתור.
כדי להנגיש ולהקל, הופרד קורס הבישול הצרפתי לשלוש סדנאות:
האחת: פריזאית


השנייה: של המטבח הפרובינסיאלי-ליונזי
 
השלישית מייצגת את המטבח של נורמנדי וברטאן זה העשיר בחמאה ושמנת.


כל סדנא אורכת כארבע שעות לערך.
אנחנו, בסטודיו שף - ארז שטרן אוהבים להמליץ גם על סדנאות האתניות כגון הסדנא האיטלקית, הבריטית, הספרדית, האמריקאית והאסיאתית או את קורס המתוקים (המורכב מארבע סדנאות נפרדות בנות ארבע שעות כל אחת). כמו גם את הסדנאות הנושאיות של בשר, דגים והצימחונות. גם לרשות הילדים מצאנו פיתרון עם סדנא תואמת. בסטודיו שף - ארז שטרן, אנו מגבילים את מספר המשתתפים למינימום 8 בכל סדנה, ומקסימום 20. סטודיו שף-ארז שטרן לא אחראי לחבר ולקבץ יחידים וזוגות לכדי קבוצה, אלא מצפה מכם-הלקוחות, לבוא כקבוצה הומוגנית שעל פי צורכיכם נבנה תפריט מתאים.

דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
* הסברים כלליים והצגת תכלית
* הכנה פרונטלית (במטבח הפתוח לעיני ובפני הצופים) של המתכונים והנושאים השונים ע"י השף. בחלק מהסדנאות ההכנה נעשית במשותף עם המוזמנים
* טעימה של המנות השונות על ידי האורחים.

העמדנו לרשותכם שני סרטוני מתכונים המייצגים לדעתנו את הקלסיקות של המטבח הצרפתי עם קראוסון חמאה ופאטה כבד אווז כפרי. אז תהנו וספרו לנו מה ניסיתם בבית.



בכל מקרה, בסטודיו שף-ארז שטרן מאמינים בגמישות לצרכי הלקוח שהיא שם המשחק. בכל מקרה וקבוצה רוצה ומעדיפה דברים אחרים בתפריט יש מקום לשנוי וחידוש. הנושאים המוצעים ברשימה הבאה הם המלצות בלבד. ניתן לשנותם ולהחליפם לפי רצון הקבוצה.

תפריט לדוגמא יכלול:

פאטה כבד אווז, ריבת תאנים וטוסטונים

*****

   פילה של דג ברבונייה עם אספרגוס עונתיים ורוטב הולנדז   

*****

קוק או וין (עוף ביין) עם ירקות מזוגגים

*****

טארט לימון