מי לא חולם על להיות שף? ואם כבר שף, אז עדיף שף צרפתי מדופלם! אם אתם באמת רוצים לטעום מרזי המטבח הצרפתי, השף ארז שטרן מציע לכם וליקירכם קורס המורכב משלוש סדנאות של המטבח הצרפתי. כמי שהתחנך על ברכי המטבח הצרפתי בבית הספר ע"ש פול בוקוז בליון, השף ארז שטרן מייחס חשיבות רבה ללימודיו במוסד עילי זה ולמטבח הצרפתי גם יחד. המטבח הצרפתי נחשב למרתק והמעניין רבים בארץ ובעולם. הודות לגודלה של הארץ העשירה הזו, יש בה גם מגוון תתי מטבחים המחולקים לאיזורים, כמו פרובאנס, בורגון, עמק הלואר, בורדו, ברטאן ונורמנדי, פריגור, סאבואה ואלזס-לוריין.

צרפת לא רק ארץ עשירה בנופים, בפוריות אדמתה וגידוליה אלא גם ביופיה. בדיוק כמו בשיר הצרפתי רהומנטי שערכנו למענכם, של אלן בארייר ש"היא הייתה כל כך יפה". בעוד שבסדנא הצרפתית, נרשה לכם לפזז ע"פ המוזיקה של ולדימיר קוסמה לסרטו של לואי דה פינס: רבי ג'אקוב.


 

לצעירים שביננו (שלא מודעים) ולמבוגרים (שאולי כבר הספיקו לשכוח), נזכיר כי לישראל כמדינה צעירה היה רומן עם צרפת במשך כמעט 20 שנה. בעיקר סביב הנושא הבטחוני אך גם בכל הקשור בתרבות. ולראיה אנחנו מביאים לכם את אחד השנסונים המתורגמים (מבין רבים): כאן להקת הנח"ל שרה את "אילו ציפורים" ע"פ תרגומה של נעמי שמר לשירם של הקומפניון דה לה שנסון. ולצידם טריילר של תיאטרון הבימה על הצגת הקמצן - ע"פ מולייר עם יעקב כהן בתפקיד הרפגון.


 

ונחזור לסדנאות אצלנו בסטודיו הממוקדות במטבחי צרפת השונים, תוכלו ללמוד ולשלב מספר דרכי הכנה וטכניקות בישול שונות שיתנו לכם את הרקע, היכולת להבין וכמובן נתוני ידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבותם של האיזורים הגסטרונומיים השונים בצרפת, את טעמיהם, הריחות, והמרקמים. מטרת העל של כל סדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול צרפתי, בין אם הוא בישול עילי-אורבני, שיקי, מעודכן, מחומרי גלם אצילים ובין אם מדובר על בישול כפרי פשוט עם חומרי גלם נגישים הינו זמין ופתוח לכל ותלוי הרבה בכשרון הלמידה של המבשל אך גם ביכולת האילתור.
כדי להנגיש ולהקל, הופרד קורס הבישול הצרפתי לשלוש סדנאות:

האחת: פריזאית

השנייה: של המטבח הפרובינסיאלי-ליונזי

השלישית: מייצגת את המטבח של נורמנדי וברטאן זה העשיר בחמאה ושמנת.

זמן כל סדנא אורכת כארבע שעות לערך.

השף - ארז שטרן אוהב להמליץ גם על סדנאות האתניות כגון הסדנא האיטלקית, הבריטית, הספרדית, הבריטיתהאמריקאית והאסיאתית או את קורס המתוקים (המורכב מארבע סדנאות נפרדות בנות ארבע שעות כל אחת). כמו גם את הסדנאות הנושאיות של בשר, דגים והצימחונות. גם לרשות הילדים מצאנו פיתרון עם סדנאת ילדים תואמת. בסטודיו שף - ארז שטרן, אנו מגבילים את מספר המשתתפים למינימום 8 בכל סדנה, ומקסימום 20 מוזמנים.

מחיר: בשונה מתמחור ארוחות עם שף פרטי, עלות סדנא צרפתית לשמונה משתתפים תעמוד על מינימום 3,600 ₪.

תנאים: סטודיו שף-ארז שטרן לא אחראי לחבר ולקבץ יחידים וזוגות לכדי קבוצה, אלא מצפה מכם-הלקוחות, לבוא כקבוצה הומוגנית שעל פי צורכיכם נבנה תפריט מתאים.


 

דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
• הסברים כלליים והצגת תכלית
• הכנה פרונטלית (במטבח הפתוח לעיני ובפני הצופים) של המתכונים והנושאים השונים ע"י השף. בחלק מהסדנאות ההכנה נעשית במשותף עם המוזמנים
• טעימה של המנות השונות על ידי האורחים.

העמדנו לרשותכם שני סרטוני מתכונים המייצגים לדעתנו את הקלסיקות של המטבח הצרפתי עם קראוסון חמאה ופאטה כבד אווז כפרי. אז תהנו וספרו לנו מה ניסיתם בבית...

אם אתם רוצים אוכל מוכן בסגנון צרפתי תוכלו לבנות הזמנה בחנות המשלוחים שלנו.

בכל מקרה, השף-ארז שטרן מאמין בגמישות לצרכי הלקוח שהיא שם המשחק. בכל מקרה וקבוצה רוצה ומעדיפה דברים אחרים בתפריט יש מקום לשנוי וחידוש. הנושאים המוצעים ברשימה הבאה הם המלצות בלבד. ניתן לשנותם ולהחליפם לפי רצון הקבוצה. נזכיר, שמלבד מגוון הסדנאות הקיימות פה באתר, לשף-ארז שטרן מגוון פתרונות קולינריים בתחומים של החיים היפים, הלייף סטייל והנאות החיים.

תפריט בסגנון צרפתי יכלול לדוגמא:

סדנא צרפתית

רוצים להזמין מקום בסדנא? התקשרו אלינו בטלפון שמספרו 050-5852785 לתיאום,  צרו איתנו קשר בלשונית, או הוסיפו לנו הודעה ברובריקות מטה.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.