מגדנאות, או בשמה הלועזי קונדיטוריה או פטיסרי, היא תת ענף בתחום המטבח העוסק במאפים מתוקים ובמנות אחרונות. תחום המגדנאות מקיף נושאים רבים, ובהם הבצקים (בין השאר גם מאפי שמרים ומאפי בוקר הנקראים ווינוזרי) והקרמים, המוס, הפאי, המרנג, הפודינג, ניפוח הסוכר, העבודה בבצק סוכר (פאסטיאג'), העבודה בשוקולד (שוקולאטרי), הגלידה (או בשמה הצרפתי: גלאסרי) הריבה (קונפיסרי) ועוד.
להקת פיקוד צפון עם יגאל בשן כסולן שרה על כמה "מתוק" לו. בעוד שבובי ווינטון שר על הורדים בצבע אדום בעוד שסיגליות-כחולות, סוכר מתוק אך אין מתוק מטעם שפתיה של האהובה...

דרך הלימוד



השף ארז שטרן מציע לכם סדנאת אפיה, בתחומים מרתקים ומעניינים. נושא כל סדנא ממוקד בתחום אחד, אך נלמדים ומשולבים בו אלמנטים וידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, מורכבות של המוצר ,את טעמיו, הריחות, והמרקמים. מטרת העל של כל סדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שאפייה מדוייקת ואיכותית הינו זמין ופתוח לכולם ותלוי הרבה בכשרון האופה אך גם מעט ביכולת האילתור והקריאטיביות.
כל סדנא אורכת כארבע שעות לערך. מספר משתתפים מינימלי בכל סדנה 8. מקסימום מוזמנים 20 איש.

דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
* הסברים כלליים והצגת תכלית
* הכנה פרונטלית (במטבח הפתוח לעיני ובפני הצופים) של המתכונים והנושאים השונים ע"י השף. בחלק מהסדנאות ההכנה נעשית במשותף עם המוזמנים.
* טעימה של המתוקים והקינוחים השונים על ידי האורחים
בכל מקרה, בסטודיו שף-ארז שטרן מאמינים בגמישות לצרכי הלקוח שהיא שם המשחק. כל קבוצה הרוצה ו/או מעדיפה דברים אחרים בתפריט יש מקום לשנוי וחידוש. הנושאים המוצעים ברשימה הבאה הם המלצות בלבד. ניתן לשנותם ולהחליפם לפי רצון הקבוצה

הסטודיו והשף ארז שטרן אינם מתעסקים בקיבוץ ואיסוף של יחידים וזוגות הרוצים להצטרף לקבוצה קיימת אלה בונים תפריט ע"פ צורך של קבוצה קיימת.

עלויות סדנא יכולות להתחיל מסכום של 2000 ₪ לקבוצה בת 8 משתתפים. קורס המתוקים מורכב מארבע סדנאות נפרדות בנות ארבע שעות כל אחת.

עוגות גבינה: אוכמניות; פירורים; קינמון; שוקו-תפוז / שוקו בננה; טירמיסו



*****

טארטים: תפוחים-קראמבל; לימון; אגוזים; פרי עונה, טאטן תפוחים; טאטן אגסים
פה למטה אירגנו את מרטה סטיוארט שתאפה פאי אגוזי פקאן עם אימה, ופאי דלעת עם בטי וויט



*****

שוקולד: עוגת פאדג'; בראוני שוקולד; טארט שוקולד; וולקנו שוקולד, מוס שוקולד
כאן הבאנו לכם שני סרטונים עם שוקולד: הראשון עם עוגת שכבות-שוקולד והשני עם רולדת שוקולד



*****

מוסים / קרמים / עוגות קצפת: קפה; אגוזים; קוקוס; שוקולד; תפוז; פרי העונה
שני סרטונים כדי להתחיל: הראשון עם מרי ברי שמכינה עוגת תותים עם קרם פטיסייה עשיר והשני קינוח מון-בלנק המבוסס על מרנג, קרם ערמונים וקצפת



בסטודיו שף - ארז שטרן, אנו מציעים גם סדנאות נושאיות ולא רק מתוקות. בין שאר הסדנאות שאנו מזמינים אתכם לגלות תמצאו סדנאות אתניות: אטלקית, אסיאתית, צרפתית, בריטית ואמריקאית וכמובן ספרדית. כמו גם סדנאות על פי חומרי גלם: בשר, דגים וצמחונות. אז התקשרו אלנו 24/7 לטלפון 050-5852785 ונתאים לכם סדנא על פי צורכיכם. מתוק-מתוק...כבר אמרנו?