לאמריקאים רבים, חג ההודיה (thanksgiving) הינו חג המייצג את כור ההיתוך של האומה ונחגג תמיד ביום חמישי האחרון של חודש נובמבר.

מקורו של החג בתחילת ההתיישבות האנגלית ובעיות ההתאקלמות של המתיישבים במושבות החדשות, עד אשר קיבלו עזרה מהמקומיים (אינדיאנים) בהדרכה ובעובדים.

כדי להודות לאלוהים ולמקומיים שעזרו להם, הלבנים הזמינו את האינדיאנים לארוחה לצורך הודיה לאל. ומאז התפשטה סמל הארוחה לשאר המושבות ולמייצגת של האחווה והעזרה ההדדית באומה האמריקאית. קבלו בינתיים סרטון מצוייר על המאורע היסטורי. אחריו תמצאו מספר מתכונים זריזים וקלים לחג ההודיה...

  

בשנת 1863 הפך הנשיא לינקולן את המסורת לכדי חג לאומי. אע"פ שהחג החל כחג נוצרי והודיה לישו על עזרתו, הוא אינו נחשב דתי-ומקובל על כל האוכלוסיות השונות המרכיבות את האומה האמריקאית העכשווית.

 

 

בסטודיו שף - ארז שטרן אנו מציעים השנה, תפריט המשלב ארוחת ת'נקס-גיבינג מסורתית בקונספט של ארוחה מחתרתית, בה אנו מאפשרים לזוגות להזמין מקום סביב שולחן אבירים אחד ובו ישבו עד 22 מוזמנים (11 זוגות) מבלי לדעת מי ישב לצידכם. מלבד התפריט העשיר והמפנק, אנו מקפידים שהערב יכלול גם זמן איכות, גם מסקרן מצד כלל המוזמנים וגם מאתגר תקשורתית.

ארוחות מחתרתיות אצלנו, הינן חוויה ייחודית ומפנקת המאפשרת לכם, להשחיז את יכולותיכם התקשורתיות, להגדיל את רשת הקשרים האישיים שלכם, וכמובן להרחיב את הנטוורקינג שלכם

 

 

 תפריט ארוחת Thanksgiving 
יום חמישי (האחרון של החודש) 29 בנובמבר 2018

אפריטיף של פונץ' הדרים חם בעת ההתכנסות
בליווי לחמניות באן במילוי גבינת ג'ינג'ר, סלמון מעושן ומלפפון מוחמץ

*****

ראשונות למרכז השולחן
לבבות חסה ועלי רוקט ברוטב קיסר, קרוטוני לחם לבן
סלט אנדיב ועלים ירוקים, פרוסות אגס וגבינת רוקפור, רוטב חרדל ודבש וקרוטוני לחם לבן
סלט עגבניות ירוקות, מלפפוני בלאדי, גבינת פטה, בצל סגול ועלי אורגנו טרי
פלחי סלקים עם בצל ירוק ועלי בייבי, רוטב בלסמי ושמן זית
כוסיות מרק קרם בטטה

סלסלות עם לחמי איכות כולל לחם תירס וממרחים למרכז השולחן

*****

עיקרית לבחירה

פילה של דג בריכות אפוי בתנור, מונח על תבשיל כרוב אדום "מעושן",
רליש חמצמץ עשוי צלפים, קורנישון ועירית

או

עוף הודו שלם במילוי אורז בסמטי, צנובר ושמיר
רוטב קראנבריז בנפרד בצד

תוספות למרכז השולחן
מחית תפוחי אדמה אפוייה בציפוי פירורי לחם
שעועית ירוקה מוקפצת עם כרישה ושום
ירקות שורש מזוגגים בסילאן
כרוב ניצנים בחמאה

*****

מתוק
טארט דלעת מסורתי עם קרם פרש,
טארט אגוזי פקאן וגלידת וניל

*****

יין הבית מסדרת יסמין של יקב רקנטי או דומה
מגוון שתייה קלה כמו גם מינרלים מוגזים
שתייה חמה הכולל מכונת אספרסו, קפה/תה/שוקו

 

 

 

 

עלות מוזלת למהירי החלטה המקדימים להזמין מראש. שירות: לא כלול במחיר. לבוש: אלגנטי עד סמארט-קז'ואל. כמות: עד 11 זוגות (22 מוזמנים), ישיבה: סביב שולחן אבירים אחד. התכנסות 1930-2000. זמן שהות: ללא הגבלה, אך נע בין 3 עד 5 שעות. תשלום: מלא ומראש של כל הזמנה, גם באפליקציית BIT או בהעברה בנקאית לחשבון בנק. הזמנות תתקבלנה עד יום ראשון, 25 בנובמבר 2018, לאחר מכן, העלות תעלה ב-100 (מאה) ₪ פר אדם. מיקום והסברי הגעה ישלחו למזמינים