כלים: 2 תבניות אפייה בקוטר 22 ס"מ, בגובה 2 ס"מ או תבנית עגולה מסולסלת בקוטר 26 ס"מ

מספיק לכמות אנשים: 8-12 אנשים

מצרכים לבצק:
300 גר' קמח תופח (כוס וחצי)
1 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה/סויה
3 ביצים
קורט מלח
1/2 כוס רסק תפוחי עץ
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כפית תמצית וניל
אפשרות: כף פרג טחון

שמן סויה /חמאה/תרסיס לשימון התבניות
3 כפות לערך של פירורי לחם לדיפון התבנית

לפרי: 1/2 ק"ג שזיפי שגיב טריים מגולענים חתוכים לחצאים (בעונת החורף אפשר להשתמש בשימורים שזיפים אך יש להקפיד לגלענם)
2 כפות סוכר
1 קפית קינמון

אפשרויות נוספות: פירות עונתיים כגון: דובדבנים (או משומרים) מגולענים, פירות אדומים (פטל /אוכמניות / חמוציות), חצאי/רבעי תאנים טריות חתוכות לאורך, פלחי נקטרינה (ללא גלעין) או אפרסק או חצאי מישמש טריים

לקישוט:
אבקת סוכר 

רוצים לראות את סרטון ההכנה? הקליקו על "קראו עוד" ותוכלו לצפות בסרטון

הוראות הכנה:
1. להכנת הבצק: במערבל מזון מערבלים את כל חומרי הבצק עד לקבלת מסה אחידה וטיפה נוזלית.
2. משמנים קלות את פני התבנית ומפזרים פירורי לחם כדי לכסות את השומן
3. ממלאים את שתי התבניות (קוטר 22 ס"מ) או את התבנית היחידה (26 ס"מ) באופן שווה במסת הבצק ומיישרים בקצוות בעזרת מרית
4. להכנת הפרי: מערבבים את הפרי עם הסוכר והקינמון ומקשטים את פני הבצק
5. אופים בתנור שחומם מראש על אש בינונית-חמה (C°180) למשך כחצי שעה עד 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר המלית התייבשה והבצק בצבע חום בהיר
6. הגשה: מצננים לטמפ' החדר ומפזרים אבקת סוכר ממעל. מגישים עם שמנת חמוצה ממותקת או קצפת משמנת מתוקה

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.