רוטב הבולונז יסודו מן המטבח האיטלקי וליתר דיוק מהעיר בולונייה. מדובר על מתכון מן המטבח הקלאסי העשוי בדר"כ מבשר בקר טחון או קצוץ שבושל ארוכות עם סופריטו (בצל, שום, סלרי וגזר), יין לבן ולפעמים על בסיס שומן חזיר. באיטליה אין משדכים לרוטב בולונז פסטה ספגטי אלא פסטה רחבה כמו פפרדלה או פטוצ'יני ואפילו בתוך לזנייה בשרית.

מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר מגורר ½ ק"ג בשר בקר טחון
תרכיז עגבניות או 1/2 שימורי עגבניות מרוסקות (400 גר')
1/2 ק"ג בשר טחון
3 כפות שמן זית

אורגנו (יבש או טרי)


כמות:                4 סועדים

זמן הכנה:          5 דקות

זמן בישול:        30 דקות

המצרכים לבשר:
3 ק"ג אסדו בקר/שורט ריבס עם עצם המתאים לתבשיל קדירה.
מומלץ לבקש מהקצב
1 בצל גדול חתוך בינוני
2 שיני שום חתוך לפרוסות דקות
4 עגבניות בשלות חתוכות גס-קוביות של בערך 2 ס"מ
1 בקבוק יין אדם
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי שלם
טימין, רוזמרין
מלח, פלפל
 
לפירה כרובית:
2          כרוביות בינוניות
חמאה
מלח

 זמן הכנה:          10 דקות
 
זמן בישול:         שעתיים
 
כמות:                6 סועדים

אין ספק כי מנת האוסובוקו היא מנה איטלקית מובהקת המייצגת נאמנה את המטבח הקלאסי. כאשר מקור המנה מהעיר מילנו שבמחוז לומברדיה. זהו נתח שומני למדיי ועל כן מומלץ לשימוש בבישול ארוך, כאשר לרוב שני אופציות בישול: בתנור או בסיר כבד על אש גלויה.

המצרכים:
1 ק"ג לערך או ארבע פרוסות עבות של בשר עם עצם המתאים לתבשיל קדירה (יש לבקש מהקצב)
4-5 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גס
עלי דפנה, פלפל אנגלי, גבעולי טימין/גבעול רוזמרין
1 בצל גדול חתוך לקוביות גסות
4-5 שיני שום שלמות קלופות
5-6 עגבניות בשלות חתוכות גס (קוביות של בערך 2 ס"מ)
1 בקבוק יין אדום
1 גזר חתוך לקוביות של כחצי ס"מ
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות דומות
1 שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות דומות

אפשר לשלב ירקות שורש נוספים כגון:
סלק מקולף וחתוך לקוביות של כחצי ס"מ
צרור פטרוזיליה קצוצה

 


זמן הכנה:          20 דקות

זמן בישול:         3-4 שעות

כמות:                4 סועדים

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.