המצרכים לבשר:
3 ק"ג אסדו בקר/שורט ריבס עם עצם המתאים לתבשיל קדירה.
מומלץ לבקש מהקצב
1 בצל גדול חתוך בינוני
2 שיני שום חתוך לפרוסות דקות
4 עגבניות בשלות חתוכות גס-קוביות של בערך 2 ס"מ
1 בקבוק יין אדם
2 עלי דפנה
פלפל אנגלי שלם
טימין, רוזמרין
מלח, פלפל
 
לפירה כרובית:
2          כרוביות בינוניות
חמאה
מלח

 זמן הכנה:          10 דקות
 
זמן בישול:         שעתיים
 
כמות:                6 סועדים

להכנת הבשר:

1. חותכים את הצלעות לאורכן ומחלקים את נתח האסדו למנות
2. במחבת טפלון צולים עד השחמה קלה את נתחי הבשר מכל הצדדים
3. מעבירים הפרוסות לסיר שטוח אך עמוק
4. במחבת ממשיכים בטיגון הבצל הקצוץ והשום על אש בינונית עד להזהבה תוך עירבוב תחתית המחבת להוציא את מידי הבשר שנשארו
5. עם הזהבתם מוסיפים את היין, את קוביות העגבניות, וממשיכים לבישול של מספר דקות נוספות
6. מטבלים ויוצקים על הבשר שבסיר. מכסים הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש (Cº1500)
7. מבשלים כשעתיים או עד להתרככות
להכנת הפירה:

8. מבשלים או מאדים את הכרובית בסיר עד לריכוך. מסננים מהמים
9. טוחנים עם חמאה ותיבול
להגשה: מניחים פירה במרכז כל צלחת וממעל שתיים עד שלוש פרוסות/פיסות של בשר בקר

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.