credit: morningarage, Thinkstock

לאילו מצבים הלימון יכול לסייע ומה מקור טעמו החמוץ? להלן 18 עובדות  שמבהירות למה הוא מוסיף המון ושלאחריהן - בוודאות, לא תוכלו לדמיין את החיים בלעדיו.קשה לומר לא ללימון, בפרט כשמדובר בפרי הדר שמתהדר באין ספור סגולות ושימושים גם מעבר לתפקידיו הרבים במטבח. הלימון הוא אחד הפירות הנפוצים בשימוש,...

credit: femmeactuelle.fr Frédéric Anton

שוקולד, הידוע בכינויו “מזון האלים”, הוא ממתק העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ ‏הקקאו הטרופי. השוקולד נכנס לחיינו עוד בתקופת בני המאיה והאצטקים, שהשתמשו בו כמשקה מעורר ‏ואף כתרופה למחלות שונות. מאז ועד היום חדר השוקולד לכל אספקט בחיינו, ויוחסו לו יתרונות ‏וחסרונות רבים כל כך. מה מיתוס ומה...

credit: fromages-france.com

השף ארז שטרן הוא בוגר בית הספר ע"ש פול בוקוז בליון. כחלק משיטת הלימוד המשלבת סטאג'ים בבתי עסק בתחום המזון ולימודים עיוניים ומעשיים בבית הספר, יצא לארז לעבוד במחלבת גבינות קטנה ומשפחתית במשך כשבועיים. המחלבה גידלה 70 עיזים באיזור ארדש שבדרום-מרכז צרפת וייצרה שני סוגים של גבינות על בסיס חלב העיזים...

credit: fullofplants.com

אחד מסוגי דברי המתיקה הכי טעימים, מיוחדים ואיכותיים הם פרליני שוקולד. למביני העניין בינינו שכבר התנסו בטעמם המיוחד של הפרלינים וגם לאלו שטרם, כדאי מאוד שתדעו מה זה בכלל פרלינים וממה הם עשויים.

credit: borough photos

הביקוש לדגים בישראל ובמיוחד במסגרת אירועים ובמסעדות הולך וגדל בקצב גבוה. מצד אחד, הסועדים בוחרים בדגים בזכות הערכים התזונתיים הגבוהים והחיוביים שלהם כמו גם בזכות טעמם העשיר והמיוחד. מן הצד השני, עבור שפים ומסעדנים רבים משפחת הדגים מהווה קרקע פוריה לקריאטיביות, מגוון רחב של מנות בשיטות הכנה שונות,...

כרדיט: שלומי ברנטל

לפני זמן מה נתקלנו בכתבה של ד"ר שכנוע, הלא הוא עו"ד יניב זייד שטוען כי אייל שני, השף הישראלי הבינלאומי המצליח, הצליח לעורר שוב סערה. בשנת 2019, הוא פתח מסעדה נוספת פרי המצאתו בניו יורק, שנקראת הסלון. המסעדה, קיבלה ביקורת קטלנית בעיתון הנפוץ "הניו יורק פוסט". מבקר האוכל סטיב קוזו התרעם על מחיר...

אירוח עם גבינות חברים הפתיעו אתכם ביום קיץ חם? או שמא הזמנתם את ההורים לערב חורף קר וסגרירי? או סתם כי הגיע חג שבועות? אנחנו בסטודיו שף-ארז שטרן אוהבים להמליץ על פלטת גבינות כדרך לאירוח מפנק ומיוחד. רישמו לעצמכם כמה טיפים של עשה ואל תעשה לשולחן גבינות שיהפוך למסמר האירוע. ראשית, אנחנו יוצאים...

credit: delish.com

כחלק מתרבות השולחן והאכילה בישראל, הלחם הוא אלמנט בלתי נפרד מחוויית האירוח. תמצאו תלונות חוזרות ונשנות – הן ממבקרי אוכל והן מסועדים – על כך שגובים תשלום נוסף על הלחם המוגש במסעדות בכלל, ובמסעדות היוקרה בפרט. ומכיוון שמדובר על אלמנט תרבותי, רוב הקוראים ודאי מכירים את הסיטואציה ברוב המדינות במרחב...

כמה דברים שידעתם או שטרם הספקתם לשמוע על הפסטה. הסיפור על מקור הפסטה כבר נשמע לפעמים שחוק, אך יש מי שיספרו או יזכירו כי זכות הראשונים לפסטה שמורה דווקא לסינים. מי שהביא את הפסטה מסין הוא לא אחר מאשר מרקו פולו בסוף המאה ה-14 לאיטליה. בסין ובמונגוליה ובדרך לשם ומשם ראה מרקו פולו מגוון עמים...

credit: shutterstock

איך קשור ים המלח לבריאות הלב?עם התפתחות העולם התעשייתי, המודרנה והעיור, התחילה האנשות לצרוך כמויות גדולות של מלח. מלח הינו מרכיב מרכזי בכל תעשיית המזון. מהות המלח - ראשיתו כחומר משמר, ולראייה - ספנים ויורדי ים במאות ה-14 וה-15 (ואף לפני), אכלו דגים מומלחים ובשר משומר במלח כחלק מן התפריט היומי שלהם...

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785
כתובתנו: דרך בן צבי 84, תל אביב

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.