כלים: תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 ס"מ, בגובה 5 ס"מ, מערוך, קערה, מערבל מזון עם וו לישה

מספיק לכמות אנשים: 10-12 אנשים

מצרכים לבצק:
250 גר' קמח לבן
קורט מלח
205 גר' חמאה לקוביות
55 מ"ל מים

למלית:
5 גר' מלח
7 ביצים
450 גר' סירופ תירס בהיר
תמצית וניל עם גרגירים
45 מ"ל וויסקי מסוג איכותי
75 גר' חמאה מומסת
290 גר' סוכר חום
340 גר' פקאן קלוף שלם וקלוי

הוראות הכנה:

1. להכנת הבצק: במערבל מזון מפוררים את הקמח החמאה והמלח. לאחר שמתקבל בצק מפורר-כמו חול מוסיפים את המים וממשיכים לערבל קלות עד לקבל בצק אחיד. מוצאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים ידנית את הבצק לכדי עיגול בעובי של 2 ס"מ לערך. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר ל-4 שעות לפחות.
2. אחרי 4 שעות מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול בקוטב 29 ס"מ שווה ובעובי של 3 מ"מ. מגלגלים על המערוך את הבצק ומניחים על תבנית האפייה בצורה שוויונית. מקפלים את הבצק ומסדרים אותו בצמידות לתבנית כך שהדפנות ייפלו מעברה השני (החיצוני) של התבנית, עד לכדי 2 ס"מ לערך. מצננים במקרר לשעה
3. בינתיים מכינים את המלית: בקערה נפרדת מערבבים על כל מרכיבי המלית
4. שופכים את מרכיבי המלית מהקערה לתבנית המרופדת בבצק הפריך
5. אופים בתנור שחומם מראש ב-°C175 או F°201 בין 45-90 דקות (תלוי בסוג התנור שברשותכם).
6. הוציאו את העוגה מהתנור כשהעוגה כבר יבשה ושולי הבצק כבר השחימו יפה. מצננים על רשת על השייש.
7. לארח שהעוגה הצטננה היטב, חותכים בעזרת סכין מסור/משוננת חדה את שאריות הבצק מן התבנית. פורסים למנות נדיבות ומגישים

אופציות לגיוון: לפזר אבקת סןכר, להגים עם כדור גלידה וניל או קרם אנגלז בטעם וניל

 

רוצים לראות את תהילך יצירת הפאי שלב אחר שלב? צפו כאן בסרטון 

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.