תל אביב-בירת הקולינריה הישראלית
הגיע הזמן שנפסיק ללגלג על תל אביב, להפסיק לטעון שהיא עיר של עשירים (מי יבנה - יבנה לי בית בתל אביב?) ושהתושבים בה חיים בבועה נהנתנית. זו כבר לא העיר ששכחה מערכים לטובת סגידה בלתי נגמרת לדקדנטיות ולקולינריה, אך כעת היא מקבלת הכרה גם בעולם כולו על היותה נקודה על המפה הקולינרית העולמית.
בשנים האחרונות תל אביב על המפה של הסצנה הקולינרית העולמית. מדריך סאן פלגרינו ל-50 המסעדות הטובות במזרח התיכון ובצפון אפריקה הכליל מספר מסעדות ברשימותיו הן לשנת 2022 והן לשנת 2023. מדריך גו-מיו חזר לפרסם בישראל בשנת 2018-2019 אחרי היעדרות של כמעט 20 שנים. מדריך מישלן יצא לאור לראשונה בישראל, כנראה לקראת 2024/2025 (לא בלי הבטחה של משרד התיירות לממן חלק מעלויות ההוצאה לאור של המדריך הצרפתי). ורשימת 1000 המסעדות הטובות בעולם ע"פ משרד החוץ הצרפתי (לה ליסט או La Liste) התחילה להכליל מספר מסעדות אף היא ברחבי תל אביב וישראל, החל משנת 2021.
מגזין Saveur האמריקני (סאבור), שהוא אחד ממגזיני האוכל, היין והגורמה החשובים והמשפיעים בעולם (המתמחה במטבחים מקומיים ברחבי ארה"ב והעולם), הכתיר את העיר תל-אביב בשני כתרים נחשבים לשנת 2013-14: התואר הראשון נמצא תחת הקטגוריה העיר הקולינרית הטובה בעולם עד 800,000 תושבים, שם זכתה תל אביב בציון לשבח לצד הערים פירנצה וליון (האירופאיות). במקום הראשון באותה קטגוריה זכתה קופנהגן (ע"פ פאנל מקצועי של המגזין). בעוד שאת תואר חביבת הקהל קטפה סאן סבסטיאן עטורת מסעדות המישלן מספרד.
בקטגוריה שנייה זכתה תל אביב לציון לשבח היא בתור היעד הקולינרי בעל השווקים וחנויות האוכל הטובים בעולם. כאשר תמימות דעים הייתה בין בחירת המומחים לבחירת הקהל ואת המקום הראשון קטפה טוקיו, ואילו תל אביב צוינה לשבח לצד שתי ערים מכובדות ביותר - פריז וברצלונה. משתתפת ישראלית נוספת שהשתחלה לרשימת הערים בעלות השווקים וחנויות האוכל הטובות בעולם וצוינה כ"עיר שכדאי לשים לב אליה" היא ירושלים, שחלקה את התואר יחד עם בנגקוק, איסטנבול ומדריד...אז בואו תתכבדו בשני סרטונים קצרים: האחד על שוק לוינסקי בתל אביב והשני על שוק מחנה-יהודה בירולים.
התחרות השנתית של המגזין, פרושה על פני 21 קטגוריות בתחומי התיירות השונים, אותן בוחרים מחד פאנל מומחים ומאידך מטיילים בעולם וקוראי המגזין (מה שנקרא חביבי הקהל). בין שאר הקטגטריות תמצאו מדורגים היעד הקולינרי הטוב בעולם (לערים גדולות/בינוניות/קטנות), היעד הטוב ביותר לקוקטיילים ולשתיית אלכוהול, המלונות הטובים בעולם (מעל ומתחת ל- 100 חדרים), הבר הטוב בעולם בבית מלון, לאונג' התעופה הטוב בעולם, תפריט המזון ותפריטי היין בטיסות מחלקת עסקים ומחלקה ראשונה (גם אל על הצליחה להכנס לדירוג), מבשלת הבירה, חוויית היין ועוד. בכל קטגוריה צוינו שלושה תארים - מצטייני המומחים ומצטייני הקוראים, המקומות הראויים לשבח והמקומות הראויים לציון.
לדברי המגזין והמארגנים, התחרות שמה לה למטרה לחלק מדי שנה פרסים לכל אלה שהדהימו אותנו בחיוניות שלהם, באותנטיות, ובאיכות ללא פשרות וכך לכבד את הערים, השווקים, המסעדות, בארים, בתי מלון, חברות התעופה, והחוויות האחרות הטובות ביותר בעולם. אחד מהעקרונות שלפיהם אנו פועלים הוא שאין כאן הנחות כיוון שאין דבר נוראי כמו טיול שהשתבש.
בתל אביב-יפו פועלים למעלה מ-4,000 בתי אוכל ושלושה שווקי אוכל. שני התארים הקולינריים בהם זכתה העיר תל-אביב מתווספים לרשימת תארים נוספים שנקשרו עם שמה, ביניהם: בירת ה״קול״ (cool) של המזרח התיכון, העיר הגאה הטובה בעולם (ע"י אתר Gaycities), אחת מעשר הערים עם המסיבות הטובות בעולם (ע"י Times Magazine) אחת מעשר ערי החוף הטובות בעולם (ע"י מדריך לונלי פלנט Lonely Planet). ואם נלך מהגדול לקטן (או מהציבורי לפרטי) נגלה הישג חשוב נוסף לקולינריה הישראלית: במסגרת תחרות Restaurant & Bar Design Awards - הנחשב לאוסקר של המסעדות והברים הטובים ביותר בעולם לשנת 2014, נכנסו אדריכלים ישראלים לרשימת המועמדים הסופית עם שתי מסעדות בעיצובם תחת קטגוריה גאוגרפית של אפריקה והמזרח התיכון: מסעדת טופולופומפו של השף אבי קונפורטי ומסעדת פסטל באגף החדש של מוזיאון תל אביב ואף קטפו את המקום הראשון והנחשק על עיצוב מסעדת טופולופומפו. משרד האדריכלים/מעצבים אלון ברנוביץ ואירנה קרוננברג גברו בתחרות על 8 המסעדות המושקעות ביותר בעולם.
לאורך השנים התפתח גם המטבח הסיני בתל אביב וכיום אפילו תמצאו את משולש הזהב, הנחשב צ'יינה טאון גם אצלנו.
לשף-ארז שטרן ולצוות הסטודיו, החי, פועל, עובד ומבלה בתל אביב לא נותר אלא להיות גאים בכל התארים ולקוות להמשך המגמה והתהודה חיוביות בעולם אודותינו. רוצים להראות ולהתגאות בקרב חברים/משפחה/תיירים המבקרים אתכם בארץ את רמת הקולינריה הישראלית, אל תשכחו שהשף ארז שטרן מוכן וערוך להוכיח בכל אירוע בתל אביב את יכולותיו וניסיונו כמו גם את מגוון פתרונותיו הקולינריים.
התקשרו עכשיו לטלפון 050-5852785, השאירו הודעה ברובריקות למטה והזמינו מקום לסיורים קולינריים בתל אביב, או התוודעו לתוכניות וסיורים קולינריים בחו"ל שיוצר השף - ארז שטרן ומכין עבור לקוחותיו על פי הזמנה ועל פי מידה.
Thank you for rating this article.