סדנת מטבח בריטי
כן, כן. למרות שהמטבח הבריטי המסרותי אינו מצטיין בתדמית חיובית במיוחד, הבאנו לכם סדנא מעניינת עם מתכונים בסיסיים ומסורתיים. בנתיים תהנו ממספר שירים שמבצעיהם בריטים כמו רוד סטיוארט בעל הקול המעושן והעמוק ששר שיר אהבה. ביחד עם אחד השירים הבריטים האהובים עלינו המדבר על (סמטת) פני ליין של הביטלס.
המטבח הבריטי המסורתי מאופיין בפשטות המנות ובפשטות אופן הכנתן כמו רוסט ביף בקר (בדרך כלל נפרס לעיני המסובין), יורקשייר פודינג, צלעות כבש או המוכרת מבין כולם: פיש אנד צ'יפס. אך עם התפשטותה של האימפריה הבריטית על פני ארצות שונות (חלקן ממש מרוחקות מהאיים הבריטיים), שינה המטבח המקומי את אופיו בהשפעת המסורות הקולינריות המגוונות של אותן ארצות (שנהפכו עם השנים למדינות עצמאיות באירגון חבר העמים) ניכרת במיוחד השפעת המטבח ההודי עם מנות שהובאו לאנגליה והפכו עם השנים למנות בריטיות אינטגרליות במטבח הבריטי.
היום המטבח האנגלי המודרני מובל על ידי מספר שפים שחלקם הפכו לידוענים בעזרת תוכניות טלויזיה אישיות שהגיעו אפילו לישראל לערוצי אוכל, לייף-סטייל וערוצים בריטים מובהקים. בין השפים תמצאו את ג'ימי אוליבר, קלריסה דיקסון-רייט, גורדון רמזי, גארי רודס, נייג'לה לוסון, הסטון בלומנטל, היינזלי האריוט ועוד. בעזרת התוכניות השיגו השפעה על הקהל הבריטי לסקרנות במטבחים מסוגים שונים ולהתנסות במטבח בכלל. חלקם משלבים מספר מטבחים אחד בשני עם דגשים שונים (לפעמים יותר מודרני ולפעמים יותר כפרי). מכיוון שאנו עוסקים באומה שמקדשת את המסורת אנו מביאים לכם את סדרת סרטונים על 60 שנות שלטונה של המלכה אליזבת השניה, כי אין כמו בית המלוכה הבריטי לסמן טקסי שמרנות שלטונית. ומצד שני את נעימת הפתיחה של הסדרה הקומדיה ההיטולית "כן, אדוני ראש הממשלה" כזכר להומור הבריטי שלא פסח גם על הפוליטיקאים הבריטים.
בסטודיו שף ארז שטרן אנו מציעים לכם סדנאות החל מחמישה מוזמנים ועד לקבוצות של 20 איש, קורס המורכב ממספר מנות טיפיקליות למטבח הבריטי, הנחשב למרתק והמעניין בגלל ההשפעות של מטבחי הארצות השונות מהם חזרו הספנים ויורדי הים הרבים - בשובם לבריטניה. ובגלל מספר המדינות בהן שלטה האימפרייה, יש בה גם מגוון תתי מטבחים המחולקים על פי איזורים גאוגרפיים. צירפנו לכם שתי סדרות טלויזיה המספרות את סיפור המטבח הבריטי. הראשונה עם קלריסה דיקסון רייט (המוכרת מסדרת הטלוויזיה "שתי נשים שמנות" של ה-BBC בכיכובה ועם חברתה ג'ניפר פטרסון) הבודקת את מקור ארוחות בוקר-צהריים וערב בבריטניה וההתפתחות שלהם. והסטון בלומנטל שחוקר את יסודות המטבח הבריטי ומנסה להמציא אותו מחדש בדרכים שונות, כאן בסרטון המציג את המסורת של תה מנחה (או אפטרנון תה)
לצעירים שביננו (שלא מודעים) ולמבוגרים (שאולי כבר הספיקו לשכוח), נזכיר כי גם ישראל הייתה תחת שלטון המנדט הבריטי והם העבירו לנו את היסודות השלטוניים השונים לבניית המדינה הצעירה שבדרך. בעיקר סביב הנושא הבטחוני אך גם בכל הקשור בתרבות. ולראיה אנחנו מביאים לכם את דגל הנציב הבריטי העליון לפלסטינה א"י - כאחד מסמלי השלטון הבריטי במקומותינו.
ונחזור לסדנאות אצלנו בסטודיו הממוקדת הפעם במטבח הבריטי, תוכלו ללמוד ולשלב מספר דרכי הכנה וטכניקות בישול שונות שיתנו לכם את הרקע, היכולת להבין וכמובן נתוני ידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבותם של האיזורים הגסטרונומיים השונים בבריטניה, את טעמיהם, הריחות, והמרקמים. מטרת העל של כל סדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול בריטי, בין אם הוא בישול עילי-אורבני, שיקי, מעודכן, מחומרי גלם אצילים ובין אם מדובר על בישול כפרי פשוט עם חומרי גלם נגישים הינו זמין ופתוח לכל ותלוי הרבה בכשרון הלמידה של המבשל אך גם ביכולת האילתור.
לחברות ואירגונים המעוניינים בערכים מוספים נוספים מעבר לסדנא המעשית, תמצאו סדנאות ייחודיות כמו סדנאת היין ואלכוהול, סדנאת ODT, סדנאת מאסטר שף (שיתופית). וגולת הכותרת בסדנאות/הרצאות שהשף - ארז שטרן מציע תמצאו את סדנאת חווית שירות. התקשרו עוד היום לטלפון 050-5852785 כדי להזמין מקום, או השאירו פרטים כאן למטה ברובריקות למילוי.
במקביל, תוכלו להנות בסטודיו שף - ארז שטרן מסדנאות אתניות כגון הסדנא האיטלקית, הצרפתית, הספרדית, האמריקאית והאסיאתית או את קורס המתוקים (המורכב מארבע סדנאות נפרדות בנות ארבע שעות כל אחת). כמו גם את הסדנאות הנושאיות של בשר, דגים, והצימחונות. גם לרשות הילדים מצאנו פיתרון עם סדנא תואמת. בסטודיו שף - ארז שטרן, אנו מגבילים את מספר המשתתפים המינימלי עומד על 5 משתתפים בכל סדנה, ומקסימום 20. סטודיו שף-ארז שטרן לא אחראי לחבר ולקבץ יחידים וזוגות לכדי קבוצה, אלא מצפה מכם - הלקוחות, לבוא כקבוצה הומוגנית שעל פי צורכיכם נבנה תפריט מתאים. עלות הסדנא הבריטית עומדת על מינימום 2,500 ₪ עבור קבוצה של חמישה משתתפים.
כל סדנא אורכת כארבע שעות לערך. דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
• הסברים כלליים והצגת תכלית
• הכנה פרונטלית ומעשית במשותף עם המוזמנים
• ישיבה לארוחה וטעימה של המנות השונות על ידי האורחים.
בכל מקרה, בסטודיו שף-ארז שטרן מאמינים בגמישות לצרכי הלקוח שהיא שם המשחק. בכל מקרה וקבוצה רוצה ומעדיפה דברים אחרים בתפריט יש מקום לשנוי וחידוש. הנושאים המוצעים ברשימה הבאה הם המלצות בלבד. ניתן לשנותם ולהחליפם לפי רצון הקבוצה.
Thank you for rating this article.