סדנא איטלקית
"מאמה מיה-סאנטה לוצ'יה"...כך הייתה צועקת לעברנו בחן (עלינו הכוונה-לתלמידים), אחת ממורתי בבית ספר תיכון, כאשר היינו מעצבנים אותה. מי מאיתנו לא אוהב את המטבח האיטלקי? המטבח האיטלקי על מיליון סוגי הפסטה והרטבים המדהימים. על הפיצה ופוקאצ'ה-שניהם שילוב מנצח של נימוחות וקריספיות הבצק. סלט עגבניות שמש בשמן זית וחומץ בלסמי. פרמזן מתקתק. פרושוטו מפארמה מוגש עם פרוסות מלון צעיר. לכל אלה רקח ובנה השף ארז שטרן סדנא איטלקית, עם מגוון מתכונים מרתקים ומעניינים. נושא הקורס ממוקד במטבח האיטלקי, אך נלמדים ומשולבים בו אלמנטים וידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבות המוצרים, את טעמיהם, הריחות, והמרקמים. מטרת העל של הסדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול איטלקי הינו כיפי, קליל ומהנה לכל. בואו להתנסות ותראו כי הרבה תלוי בכשרון המבשל אך גם ביכולת האילתור והקריאייטיביות.
בינתיים הקשיבו לשירם של רוזמרי קלוני (ממבו איטליאנו) או לשירו של רפאל גואלצי ותוכלו להבין עד כמה הוא משוגע מאהבה!
הסדנא האיטלקית כמו אחיותיה האתניות: הסדנא האסיאתית, הסדנא הצרפתית, האמריקאית והבריטית וזו הספרדית אורכת כארבע שעות לערך עם הטעימות והארוחה עצמה. כמו גם הסדנאות הנושאיות כמו סדנא לצימחונים, סדנא לאוהבי דגים וסדנא לקרניבורים (אוהבי הבשר). קורס המתוקים לעומת זאת, מורכב מארבע סדנאות נפרדות בנות ארבע שעות כל אחת. מספר משתתפים מינימלי בכל סדנה 8 במידה ואתם מספקים את בתכם לעיניין ועלותו לא תפחת מ-3,600 ₪ ומקסימום משתתפים במידה ואנחנו מספקים לכם לוקיישן יעמוד על 25 משתתפים.
דרך הלימוד מחולקת לשלושה:
* הסברים כלליים והצגת תכלית
* הכנה פרונטלית (במטבח הפתוח לעיני ובפני הצופים) של המתכונים והנושאים השונים ע"י השף. בחלק מהסדנאות ובהתאם לצורך ודרישות המזמין ההכנה נעשית במשותף עם באי הסדנא
* טעימה של המנות השונות על ידי האורחים
לנוחיות גולשי האתר (כן! זה אתם), צירפנו גם סרטון עם מתכון של מאריו בטאלי (שף ומסעדן סלבריטאי אמריקאי המבשל בסגנון איטלקי) כאשר הוא מבשל ומתארח במטבחי מגזין הניו-יורק טיימס, מכין ניוקי תפוחי אדמה עם רוטב דלעת ערמונים ועגבניות.
ושני מתכוני קינוחים: האחד עם עוגת תפוז-פולנטה (סולת תירס), והשני פנה-פורטה. בלשונית, המתכונים שלנו, תמצאו את מרק המינסטרונה האיטלקי, את המתכון לרוטב בולונז את האוסובוקו ובקינוחים: את הטירמיסו.
בכל מקרה, בסטודיו שף-ארז שטרן מאמינים בגמישות לצרכי הלקוח שהיא שם המשחק. כל קבוצה זכאית לשנות את התפריט ע"פ העדפותיה הקולינריות בתפריט ויש מקום לשנוי וחידוש. הנושאים המוצעים ברשימה הבאה הם המלצות בלבד.
הסטודיו והשף ארז שטרן אינם מתעסקים עם יחידים וזוגות הרוצים להצטרף לקבוצה קיימת אלה בונים תפריט ע"פ צורך של קבוצה קיימת.
עלויות סדנא יכולות להתחיל מסכום של 3,600 ₪ לקבוצה בת 8 משתתפים
תפריט לדוגמא יכלול:
ומכיוון שכלל האומנויות הולכות אחת עם השנייה...ולדעתנו בעיקר מוסיקה ומזון, מצאנו עבורכם סרטון של מוסיקה קלאסית (כאן למעלה) בה משלב לתפארת המלחין האיטלקי בן המאה ה-19 - רוסיני (שדרך אגב היה במקביל גסטרונום וגרגרן) אהבה ותשוקה לשני האומנויות הקלאסיות גם יחד ביצירתו הספר מסיביליה. צפו ותהנו!
לשף ארז שטרן יש מבחר של פתרונות קולינריים מלבד הסדנא של המטבח האיטלקי. בסטודיו שף - ארז שטרן מציעים גם סדנאות נושאיות כאשר בין הסדנאות בטח תשמחו לגלות את זו הבשר, הדגים, המגדנאות, וכמובן זו שלמאסטר שף.
Thank you for rating this article.