הכל בגדול! הכל ענק! הכל כביר! בומבסטי ומלא בקיטש! גדול מהחיים!
מי לא חולם על אמריקה? ואם כבר אמריקה, אז הכי הכי זה ארצות הברית של אמריקה!
כן...כולנו מכירים בגדולתה של ארה"ב....כי אצל האמריקאים: הכל הכי שמן....הכי מתוק....הכי מושחת...הכי טעים...הכל כמו בתעשיית הסרטים של הוליווד ומחזות של ברודווי. כאן הבאנו לכם את מלך הגדול של הרוקנרול (אלוויס פרסלי) שר את אחד משיריו הראשונים והמוכרים (נעלי זאמש כחולות). ולצידו את טום הנקס מנגנן על קלידי ענק בסרט "ביג" (גדול כבר אמרנו...לא?).

 

אירגנו לכם גם את רוקסי מזמרת ומפזזת במיוזיקל התקופתי (שנות ה-20) "שיקגו". ואת ג'ולי אנדרוז שרה על כל הדברים היפים שהיא אוהבת באחד מבין עשרות שירים של רוג'רס והמרשטיין האגדיים.

 

אם אתם באמת רוצים לטעום מרזי המטבח האמריקאי, השף ארז שטרן מציע לכם וליקירכם קורס המורכב ממספר מתכוני חובה. במשך שנים המטבח האמריקאי נחשב לנחות ומזין את ההמונים בג'אנק. אך כיום המעצמה הכי חזקה, הפכה גם למעצמה קולינארית. והמטבח האמריקאי - נחשב כיום, לכזה שמעניין רבים בארץ ובעולם.
בעיקר כיוון ששם זורם הכסף. אמריקה!? (כבר אמרנו, לא?)
ובגלל גודלה של הארץ העשירה הזו, יש בה גם מגוון תתי מטבחים, שעיקרם אתניים המבוססים על מקורות מקומיים, עדות, גזע ומסורות בישול. צירפנו לכם כמה שירים יפים מתוכם. ונתחיל עם האפרו-אמריקאים אלה פיצ'רלד ולואי ארמסטרונג בשירם "בוא נבטל הכל". ואת מרלין מונרו שרה I want to be loved by you מהסרט חמים וטעים.

אתם בטח זוכרים את הופעתה הסקסית של ג'סיקה פארקר בסרט "מי הפליל את רוג'ר ראביט?" ובכדי לא לקפח את המוסיקה הקלאסית האמריקאית הבאנו גם את לחנו של אהרון קופלנד תרועה לאדם הפשוט.

בסטודיו שף-ארז שטרן, אנחנו מקפידים לכבד את המגוון והמבחר של המטבח האמריקאי בסדנאות הממוקדות במטבחים אלה על גווניו השונים.
תוכלו ללמוד ולשלב מספר דרכי הכנה וטכניקות בישול שונות שיתנו לכם את הרקע, היכולת להבין וכמובן נתוני ידע רבים. כל זאת, מתוך רצון להעביר בצורה מעניינית ומאוזנת, את מורכבותם של המטבחים במדינות השונות בארצות הברית, את טעמיהם, הריחות, והמרקמים של חומרי הגלם. מטרת העל של הסדנא, לבנות ביטחון בקרב המשתתפים. להוכיח שבישול גם אם הוא אמריקאי, הוא מטבח שיקי, מעודכן, המשתמש גם בחומרי גלם אצילים כמו גם על בישול כפרי ונחות, פשוט עם חומרי גלם נגישים. זהו מטבח שהינו זמין ופתוח לכל.
כדי להנגיש ולהקל, הופרד קורס הבישול האמריקאי לשלוש סדנאות:

 סדנאות אמריקאית 

כל סדנא מן המטבח האמריקאי אורכת כארבע שעות לערך, בדומה לאחיותיה של מטבחים איזוריים/לאומיים: הסדנאות של המטבח האיטלקי, צרפתי, ספרדי בריטי ואסיאתי. בנוסף, נמליץ לכם לבדוק גם את סדנאות הנושא כגון סדנאת הקרניבורים, סדנאת בישול דגים, סדנאת הצמחונות וקורס המתוקים המורכב מארבע סדנאות נפרדות.

בסטודיו שף-ארז שטרן אני מגבילים את כמות משתתפים המינימלית לכדי 8 בעלות מינימלית של 2,800 ₪, ומקסימלי 20 משתתפים.

מאריה קאלאס האמריקאית (ממוצא יווני) בעלת קול הסופרן הענוג והמלהיב ששרה אריה מתוך "כרמן" של ביזה, ולצידה סטיבי וונדר ששר "האין היא מקסימה?".

 

אנחנו מחלקים את סדנאות הלימוד לשלושה:

* ראשית, היכרות אישית, הסברים כלליים והצגת תכלית
* הכנה פרונטלית במטבח פתוח לעיני המוזמנים של המתכונים השונים ע"י השף שלנו. על פי צורך של הלקוחות, בחלק מהסדנאות ההכנה נעשית במשותף עם המוזמנים.
* טעימה של המנות השונות על ידי האורחים.
 
ילוו אתכם גם ארבעה סרטוני מתכונים המייצגים לדעתנו את הקלסיקות של המטבח האמריקאי
נתחיל עם פנקייק אגדיים ולחם בננה. ועל אף ששניהם קינוחים, הם גם מתכונים מוכרים וגם מזוהים עם המטבח האמריקאי.

 

ונמשיך במקרוני וגבינה (macaroni and cheese) ע"י הכוהנת הגדולה של מטלות הבית: מרתה סטויוארט וסרטון שני של עוף מטוגן קריספי


  

תנסו ותהנו, רק אל תשכחו שהתפריטים המוצעים באתר זה מייצגים את יכולותיו של שף ארז שטרן, אך אינם מחייבים אותו בשום צורה לדבוק בתכולתם המלאה. אנו מקפידים להתאים את התפריטים שאנו מציעים לכל קבוצה ולקוח בהתאם לשיחה מקדימה.