תאוות בשרים

המאייר המוכשר עמוס בידרמן נשלח על ידינו להתארח בסדנא לאוהבי בשר של ארז שטרן וערן אופיר וחזר עם תיאור קריקטוריסטי של הערב: ארז שטרן בתפקיד אפרים קישון מדג'ה גב אל גב עם השף ערן אופיר. במקום דיסקים מונחים לפניהם נתחי בשר אדומים ועסיסיים ובמקום אולם מלא רוקדים יש להם קהל זללנים נהנתן.

מה הסיכוי לפגוש את אפרים קישון מעביר סדנת בישול? בסדנת הבישול של צמד השפים ארז שטרן וערן אופיר פוגשים גרסה שלו, את ארז שטרן, ג'ינג'י אנרגטי הדומה דמיון מבהיל לאפרים קישון מתקופת ''ארבינקא''. דיפלומה ענקית שממוסגרת על הקיר מעידה על כך שמסיה ארז שטרן למד את אמנות הבישול בבית הספר ''פול בוקוז'' שבליון, צרפת. שותפו, השף ערן אופיר, יסודי וסבלני, למד במכללת הדסה הירושלמית ובמקביל עבד ב''ארקדיה'' וב''לה רג'אנס'' שבמלון המלך דויד.

את הסדנא כמו גם את תפריט לאוהבי הבשר (אותו מציע השף ארז שטרן בעצמו) מעבירים שניהם בשיטת הדי.ג'י'ז ''גב אל גב'', כלומר אחד מעביר מנה והשני נח. כיוון שהקדמנו להגיע אל הדירה הנעימה שבשיכון בבלי בה הועברה הסדנא, קידם את פנינו ארז במאור פנים, מזג לנו יין בכוסות והגיש לנו ''משעשעי חיך'', כך הם קוראים לסנדביצ'ים הקטנטנים המלאים בכל טוב. בינתיים הגיעו גם יתר המשתתפים. עשינו הכרה זריזה והתחלנו.

המשתתפים ישבו סביב שולחן ערוך עם יין טוב בכוסות לא רחוק מהמטבח המאובזר והפונקציונאלי של שטרן, מוזמנים לקפוץ מדי פעם להציץ מקרוב בסירים או בשפים העובדים.

מכירים את סדנאות הבישול בהן מתחלקים לקבוצות וכל קבוצה מבשלת מנה ותוך עשר דקות המקום הופך לתוהו ובוהו וחושך על פני תהום? ובכן, לא בבית ספרם של שטרן ואופיר. את הסדנא שלהם הם מעבירים בנוהל ברור, מאורגן וזורם, תוך שהם מבשלים פרונטלית לפני המשתתפים ומסבירים בצורה בהירה, סבלנית ומקצועית את כל תהליך הבישול. המשתתפים מוזמנים להשתתף בבישול או לא כרצונם. אנחנו למשל חבטנו ללא רחם בנתח פילה שהפך לקרפצ'יו מופלא.

כמו במשתה רומאי המנות הגיעו לשולחן אחת אחת, בהפרשי זמן גדולים שאפשרו להתענג על כל מנה.
אפשר לבוא יחד כמה זוגות חברים ולבלות כך ערב מהנה בהחלט. רק אל תשכחו לבוא רעבים.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.