אוכל ועסקים
יש טענה ששמונים אחוז מהעסקות המוצלחות והמשאים ומתנים הטובים בעולם נחתמות על מפיות במסעדות כחלק מאירוע עיסקי או ארוחה עיסקית. הבאנו לכם סרטון אודות האתיקה ונימוסי שולחן בזמן ארוחה עיסקית, והשני עם טיפים לניהול פגישה עיסקית ואיך מנהלים אחת כזו באפקטיביות.
מאחר ששני הצדדים הנושאים ונותנים מעוניינים ליצור אינטימיות וקירבה הדדית, במטרה להכיר זה את זה מהמקום הכי אותנטי, אין כמו מסעדת פיין דיינינג משובחת או שף פרטי כדי לתת את התפאורה המתאימה לסצינה. ולמה אנחנו מחפשים את המקום הכי אותנטי הזה? משתי סיבות עיקריות: ראשית, הרצון שלנו להכיר את האחר (ובמידה מסוימת להבהיר לעצמנו שאנחנו דנים עם אדם הגון, ישר ואמין) ולהיזון הדדי (לתת גם לצד שמנגד להכיר את הצדדים היפים שבנו). ושנית, לוודא שהאדם שאיתו אנו עושים עסקים הוא אדם כלבבנו, כי בסופו של דבר עסקים עושים עם אנשים.
ככלל, בדרך לחתימת עסקה, הסכם או חוזה, כל צד חושש שהוא מחמיץ איזה שהוא מסר אינטואיטיבי או אינפורמציה כבדת משקל שיכולים להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות שלו. לרוב, משרד מעוצב, קר ופונקציונאלי יסגיר חלק מן האינפורמציה שהוא אינו מעוניין להעביר לצד השני. ככל שהעסקה שמנה יותר, היא דורשת פרמטרים אינטואיטיביים שאכילה משותפת בארוחה עסקית, יכולה לאפשר.
"בנושא זה, לא פעם ולא פעמיים, מספרים לי לקוחותיי" אומר השף הפרטי ארז שטרן "שהם מעונינים להיפגש ולסגור עסקה עם לקוח או ספק במקום שקט וניטרלי, כדי להפחית את הרעש וההמולה הקיימים בכל משרד או במקומות ציבוריים, וכמובן למנף את השקט והאינטימיות ביניהם". עוד מוסיף השף ארז, כי ברוב המקרים של סגירת עסקאות יש נטייה מצד כל הנוגעים בדבר לכבות מכשירים סלולריים ולהיות נוכחים במאת האחוזים עם הלקוח או הקולגה. מצד אחד זה עיניין של נימוסי שולחן בסיסיים. ומצד שני, זו הסיבה שהם גם בוחרים שף לאירועים עיסקיים.
אוכל מספק את הצורך הקיומי, הבסיסי, ומבטא בהרבה מובנים את ההתייחסות שלנו אל עצמנו ואל הסביבה. במהלך הארוחה אנחנו יכולים לגלות את טבעו האמיתי של האדם באופן שבו הוא אוחז בסכין ובמזלג במיוחד אם מדובר בסכו"ם מכסף, התדירות שבה הוא תוחב את המזון לפיו, בבחירתו הקולינרית, בקבלת ההחלטות מול התפריט, בבחירת כמויות המזון, באופן שבו הוא מתבונן בצלחות של אחרים ובסדר העדיפויות שלו (למשל קינוח על פני בשר).
לכן, בסטודיו שף - ארז שטרן אנו מציעים לבעלי עסקים מגוון לוקיישנים וחדרי ישיבות ברחבי גוש דן לסגירת עיסקאות, לישיבות הנהלה ודירקטוריון בהן מצופה לשקט, לאינטימיות, לפרטיות ולדיסקרטיות מלאים. התקשרו אלנו בטלפון 050-5852785 והקדימו לשריין לעצמכם מקום, כמו גם למגוון פתרונות קולינריים נוספים.
Thank you for rating this article.