Pin It

תקופות משבר ובמיוחד בימי הקורונה חייבה אותנו לחשיבה מחודשת על התפריט היומי שלנו ואיך אנחנו יכולים לשפר את עצמנו בגיוון התזונה הנכונה

ראשית, אנחנו ממליצים לכם להכיר את משפחת הסופר-פודס הכוללים ירקות ופירות עשירים בסיבים תזונתיים כמו הבטטה, הברוקולי ופירות אדומים. אף על פי שהסופר פוד הלוהט שנכנס לחיינו, נקרא מנקאי. ירק העל שהוכרז על ידי איגוד הסוכרת האמריקאי כלוחם רציני במחלה ומהווה גם מקור מצוין לחלבון, ברזל ו־B12 בצורתו הטבעית. המנקאי מגודל בחממות אקולוגיות בקיבוץ בארי (חשוב במיוחד אחרי הטבח של ה-7/10) ומשווקת כעת לראשונה על ידי חברת האגרו־פוד טק הישראלית הינומן, המפתחת פתרונות אקולוגיים להפחתת התלות במזון מן החי. גידולו מתבצע בחממות סגורות וממוחשבות, ללא צורך באדמה, שימוש בכמויות מינימליות של מים ותאורה וללא מגע אדם

שנית, כשאתם בכאוס וחוסר יציבות...אזנו וסדרו בתוך כל הבלגן, את השליטה שלכם על העוגנים ששומרים על האיזון שלנו. חגים, נסיעות משפחתיות לחו"ל, חופשה ללא תשלום (חל"ת), או מעבר לעבודה חדשה. הימים מתהפכים ואיתם גם הסדר בארוחות. נסו לשמור על העוגן של שעות שינה בלילה, וקומו בשעות הבוקר (לא מומלץ למשוך את שעות השינה ולקום בשעות הצהריים). בנוסף, הקפידו על זמני הארוחות. על איזון בצלחת ושלבו את כל אבות המזון – פחמימה, חלבון, שומנים – תוך דגש על הקפצה ואידוי במקום טיגון או בישול ארוך שעשויים להכביד על הגוף. הרבו בשתיית מים, מומלץ אפילו לשלב בהם חתיכות פרי כמו לימון או תפוז, ירק מרענן כמו מלפפון או עשבי תיבול - לבחירתכם.

• מומלץ להתחיל את הבוקר עם כוס מים פושרים וחצי לימון סחוט. מערכת העיכול רק תברך אתכם. בדיוק כמו בסרט "העוקץ" (לחן של סקוט  ג'ופלין) או מוסיקת ואלס בקצב שלושה רבעים של יוהאן שטראוס המפוסם שתכניס אתכם לקצב הנכון.

 

• הקפידו על צריכת רכיבים שמפחיתים לחץ דם כגון אשלגן, סידן וסיבים תזונתיים, שעשויים רק להועיל בימים לחוצים כמו תקופת הקורונה: החל מבננות, ברוקולי, תרד, סלק, דגנים מלאים, מוצרי חלב רזים, אגוזים, דג סלמון ועוף. הורידו מהתפריט היומי שלכם בשר אדום, מזון מעובד, סוכרים, מלח וכל משפחת השומנים הרוויים.

• שתו תה כפיתרון לאנטי אייג'ינג או שלבו אותו כחלק ממסיבת תה שתכינו לעצמכם. במדינה חמה כמו ישראל, היזהרו מקרינת השמש לכן תה מאצ'ה או תה ירוק יפני עשיר בנוגדי חמצון המשמשים כמעכבי הזדקנות העור. הודות לחומצת אמינו בשם לתיאנין הקפאין שמכיל תה המאצ'ה משתחרר לאט יותר, מה שמאפשר ערנות לאורך זמן רב יותר ביחס להשפעת הקפה. אם תוסיפו לתה מעט חלב, תקבלו גם ויטמין D שנמצא מועיל לצמצום הסיכון לחלות בקורונה.

• אולי לא ידעתם, אך תה יסמין ניחן בהשפעה מרגיעה ומעודדת רוגע דווקא במצבי מתח, לחץ ודיכאון. יש אפילו צרכנים שיעידו כי יש לו גם השפעה ממסטלת משהו.

• אין ספק שתקופת מלחמת חרבות ברזל, הקורונה, הסגרים והבידוד הביאו איתם את החסך בפיתויים. והמשמעות היא שזה הזמן לעשות שינוי. בלי מסעדות, בלי חאפלות של יום חמישי בעבודה, בלי עוגות לשבת. חשבתם לאחרונה על מעבר לצמחונות או טבעונות? להיפרד מסוכר ומגלוטן? מחקרים מראים שהגוף זקוק ל־21 יום כדי להשריש את ההרגל החדש, כך שסגר ובידוד נשמעים פחות מאיימים ופחות נוראים ממה שהיינו עשויים לחשוב.

• שבו לאכול בנחת, לא מול החדשות בטלוויזיה, לא מול הסטורי'ז באינסטגרם ולא בשיחת זום במחשב. תעשו הפסקה אמיתית לחצי שעה (לפחות) ותקדישו את מלוא תשומת הלב לארוחה עצמה ומלאכת העיכול שלאחר מכן.

• לא מומלץ להזמין כל יום אוכל מבחוץ. במקום לזרוק את הכסף (שאין לכם ממילא בגלל החל"ת או האבטלה או ההפחתה בשכר שעשו המעסיקים בעקבות הקורונה) ולבזבז קלוריות על מזון שאין לכם שליטה אמיתית בהרכב הקלורי שלהם, אתגרו את עצמכם והכינו בבית כל יום מתכון חדש (ועדיף שיהיה מגוון ובריאותי). במידה ויש לכם את האפשרות, התקשרו לשף ארז שטרן כדי שיהיה השף האישי שלכם וכך נוכל לבנות לכם תפריט בריאותי שבועי המבוסס על איזון קלורי ותזונתי. התקשרו לטלפון 050-5852785 כדי להתייעץ עם השף ארז שטרן בעצמו (שיחת התייעצות - בחינם!!)

• כעצמאי ובעל מקצוע בתחום הקולינריה, השף ארז שטרן מזדהה עם האימרה: "תאכלו את מה שבישלתם לעצמכם". ואם לא בישלתם לעצמכם...אז כדאי לכם לבדוק את חנות המשלוחים שלנו. לכן לא פחות חשוב מהכנת האוכל חשוב גם להשקיע בצילחות. הכנתם לעצמכם טוסט? חיתכו אותו יפה למשולשים והעמידו על צלחת בצורה מעניינת, השלימו בירקות חתוכים בצד הצלחת. בישלתם דייסת שיבולת שועל? קשטו אותה בפירות עונה. כי קודם כל, ידוע הוא הדבר שאנחנו אוכלים עם העיניים. שנית, אם אתם לא יכולים לשבת בבית הקפה האהוב עליכם, לפחות תוכלו להתאמן בצילום קריאטיבי לאינסטגרם (כמו זה של השף ארז שטרן) או תתאמנו בדמיון מודרך.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.