תפריט ט"ו בשבט
יצחק שנהר
"כָּךְ הוֹלְכִים הַשּׁוֹתְלִים:
רֹן בַּלֵּב וְאֵת בַּיָּד,
מִן הָעִיר וּמִן הַכְּפָר,
מִן הָעֵמֶק, מִן הָהָר
בְּט"וּ בִּשְׁבָט! בְּט"וּ בִּשְׁבָט!"...
התחלנו בשירו של יצחק שנהר על החג החקלאי - ציוני - ישראלי ויהודי, ושמו בישראל: ט"ו בשבט בו רובינו מכירים ומציינים את חג האילנות והטבע. בתקופת העליות שלפני קום המדינה נחגג חג זה בסימן התעוררות האומה, הגאולה וחזרה לאדמת האבות. לכן, אין זה פלא שחגה של כנסת ישראלת (הפרלמנט הישראלי) נחגג אף הוא בט"ו בשבט (שהיה למעשה יום כינונה הראשון בשנת 1949).
רבים בישראל מציינים סביב תאריך זה את העיסוק בעצים, בחקלאות, בעינייני איכות הסביבה ונטיעות, כמו גם הקשר בין האדם לאדמתו, והמוסר סביב ניצול משאבי הטבע על ידי האדם.
בחג נהוג להרבות באכילת פירות, ויש מי שמרבים גם באכילה משבעת המינים בהם נשתבחה ארץ ישראל, בפרט בפירות יבשים ואגוזים למינהם (אע"פ שרבים מן הפירות המיובשים מיובאים קיום לישראל ממקורות זרים).
המנהג של אכילת פירות בחג ט"ו בשבת החל דווקא בקרב עדות אשכנז והיה נפוץ בתחילה אצלם בלבד, התפשט המנהג ברבות הימים – בכל קהילות ישראל, כאות וכסימן לקשר בין אדם לאדמתו.
אתם גם יכולים להציע את שובר המתנה של השף ארז שטרן, לכל האהובים והקרובים לכם. או לחילופין לבדוק את חנות המשלוחים שלנו כדי להשלים את הבישולים וההכנות שלכם לחג או לכל אירוע בוטיק אחר.
אנחנו כמובן אוהבים גם את שירו של נתן זך על "עץ השדה"
עץ השדה – נתן זך
כי האדם עץ השדה
כמו האדם גם העץ צומח
כמו העץ האדם נגדע
ואני לא יודע
איפה הייתי ואיפה אהיה
כמו עץ השדה
כי האדם עץ השדה
כמו העץ הוא שואף למעלה
כמו האדם הוא נשרף באש
ואני לא יודע
איפה הייתי ואיפה אהיה
כמו עץ השדה
אהבתי וגם שנאתי
טעמתי מזה ומזה
קברו אותי בחלקה של עפר
ומר לי, מר לי בפה
כמו עץ השדה
כי האדם עץ השדה
כמו העץ הוא צמא למים
כמו האדם הוא נשאר צמא
ואני לא יודע
איפה הייתי ואיפה אהיה
כמו עץ השדה
אהבתי וגם שנאתי
טעמתי מזה ומזה
קברו אותי בחלקה של עפר
ומר לי, מר לי בפה
כמו עץ השדה.
כמו עץ השדה.
כי האדם עץ השדה.
כי האדם עץ השדה.
עץ השדה.
כל התפריטים באתר זה הינם לצורך הוכחת יכולותיו הקולינריים בלבד של השף-ארז שטרן. כלומר שהם אינם מחייבים אותו לזהות טוטלית לתפריט שיוצע לאירוע שלכם.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או צורך. התקשרו אלינו ישירות בטלפון 050-5852785.
Thank you for rating this article.