גבינות עיזים
השף ארז שטרן הוא בוגר בית הספר ע"ש פול בוקוז בליון. כחלק משיטת הלימוד המשלבת סטאג'ים בבתי עסק בתחום המזון ולימודים העיוניים והמעשיים בבית הספר, יצא לארז לעבוד במחלבת גבינות קטנה ומשפחתית (על שם בולון) במשך כשבועיים. במחלבה מגדלים 70 עיזים באיזור ארדש שבדרום-מרכז צרפת וייצרה שני סוגים של גבינות על בסיס חלב העיזים כשהמוכר והידוע מבינהן נקרא גבינת פיקודון בעל תו תקן צרפתי (Picodon AOC).
מאז יש לשף ארז שטרן הערכה גדולה לגבינות בכלל, ולייצורן של גבינות עיזים בפרט. רבים אולי אינם מודעים אך לגבינות עיזים תכונות מגוונות, הכוללות ריפוי וסגולות מיוחדות נוספות, מלבד היותן טעימות במיוחד.
ריכזנו עבורכם רשימה של תכונות ויתרונות המייחדים את חלב העיזים ומדגישים את חיוניותו כחלק מהתזונה היומיומית של כולנו:
• חלב העיזים מכיל לפחות 20% יותר סידן מאשר חלב פרה ומחקרים מראים כי ספיגת הסידן והברזל שמקורם מחלב עיזים טובה יותר.
• מחקרים הוכיחו כי חלב עיזים תורם מאד לחיזוק המערכת החיסונית – נמצא כי למרכיבים בריאותיים הנמצאים בחלב עיזים יש השפעה מיטיבה במיוחד על תפקוד כדוריות הדם הלבנות.
• בזכות העובדה כי לחלב עיזים מבנה כדוריות שומן קטנות יותר, המכילות יותר חומצות שומן קצרות ובינוניות, מאשר בחלב פרה, תהליך העיכול מתנהל בצורה קלה יותר. הדבר יכול להשפיע על הרגשה טובה ועיכול נוח יותר, במיוחד בקרב אנשים הסובלים מבעיות עיכול שונות.
• חלב עיזים אינו מייצר ליחה וגם אינו מעודד ייצור ליחה.
• חלב עיזים מכיל בדרך כלל אחוזי שומן גבוהים יחסית אך בשל עיכולו המהיר, רוב השומן מנוצל לאנרגיה ולא מאוחסן ברקמות השומן, להבדיל מחלב פרה.
• חלב עיזים מסייע לריפוי פצעים ואפטות בפה. למרות האמונה הרווחת מומלץ שלא להשתמש בחלב היישר מהעז אלא בחלב מפוסטר העובד בצורה יעילה אף הוא.
• חלבון חלב העיזים הוא בעל ערך ביולוגי גבוה ומהווה מקור טוב לחלבונים החיוניים לגדילה ולהתפתחות. הוא מתאים לגוף האדם לטובת בניית שרירים ורקמות ולכן מומלץ לפעוטות, ילדים ובני נוער, כמו גם לבוגרים המפתחים את גופם.
• טעמו הטבעי הוא מתקתק ולכן יש סיכוי ילדים יצרכו אותו בשמחה ובהנאה.
• בחלב עיזים יש כמות נמוכה יותר של לקטוז מאשר בחלב פרה. עבור פלח מהאוכלוסייה הבדל זה הוא ההבדל בין היכולת לעכל או לא לעכל את החלב.
• חלב עיזים דומה בהרכבו לחלב אם, יותר מכל חלב אחר המוכר לנו שמקורו מן החי.
• חלב העיזים מכיל כמות גבוהה של טריגליצרידים המסייעים בתהליך חילוף החומרים ומפחיתים את רמת הכולסטרול בדם.
קבלו בינתיים מתכון לסלט בסגנון צרפתי המוגש עם גבינת עיזים קריספית. וקנטטת הצייד מספר 208 של באך (הידועה גם בשמה: כבשים יכולות לרעות בבטחה בשדה). במיוחד סביב תקופת האביב בואך חג שבועות (אבל גם לאורך כל ימות השנה), בסטודיו שף - ארז שטרן מציעים מגשי גבינות (אבל לא רק) בחנות המשלוחים שלנו. בידקו והשוו אותנו ותהנו. רוצים לבנות מגש גבינות בעצמכם בבית? או לקבל את ההמלצות שלנו לאירוח עם גבינות.
עזרו בכתיבת המאמר משק שמואלי מבאר טוביה.
Thank you for rating this article.