credit: Getty images
אֲבַטִּיחַ הוא אחד מהפירות האהובים ביותר בקיץ הישראלי. הוא מתוק, מרווה, מלא בערכים תזונתיים ובהחלט יכול להיכנס לתפריט הדיאטה הים תיכונית שלנו. לאבטיח מספר יתרונות:
קראו עוד »
לאור צאתו של הסרט ה-25 במספר (אין זמן למות) לאקרנים של ג'יימס בונד בכיכובו של דניאל קרייג, החלטנו להרים כוסית לכבודו. לשם כך הרכבנו עין מוזהבת (golden eye) עם משקאות האלכוהול האהובים על 007 לאורך השנים, הסיפורים הסרטים וההרפתקאות.
קראו עוד »
לחלק מהקוראים, עולם היין עשוי להיות מאיים בשל כמות הידע והן בגלל המגוון והשפע של יינות (אדומים ולבנים). יינות עולם חדש (שבהם נכללת גם ישראל) ועולם ישן (בעיקר אירופה ובייחוד צרפת) הקיימים בשוק. למעשה, האפשרויות הן אינסופיות! עם זאת, כשמדובר בהתאמה של יין לאוכל שאנו מגישים לשולחן, אנחנו – בסטודיו שף...
קראו עוד »
credit: will webb design
בשנים האחרונות התפתח שיח ברשת ובדיגיטל בעקבות טרנד בחלק מן המסעדות כמו גם בתפריטיהם של אולמות אירועים ברחבי העולם הנקרא נוז-טו-טייל (מאף ועד זנב) כאשר הכוונה היא לשימוש במטבחי אותם מקומות בכל חלקי בשר החיה (מהאף הממוקם בקידמת החיה ועד לזנבה – בחלקה האחורי והמסיים של החיה) הקיימים בשימוש במטבח.
קראו עוד »
credit: Christoffle Sceaux pattern for rafaelosonaauction.com
כלי שולחן מכסף, יוצרים ערך לדורות. כלי אכילה לשולחן עשויים או מצופים כסף – לא רק שמשדרגים את נראות עריכת השולחן (בין אם מדובר בשולחן חג משפחתי או ארוחה עיסקית רישמית עם שותפים), הם גם משדרגים את אווירת הארוחה והאירוח יחדיו.
קראו עוד »
credit: www.townandcountrymag.com
בין אם יש לכם דעה מגובשת על יין מסויים שאתם אוהבים ובין אם קניתם בקבוק יין מחנות היין המקומית בסביבת מגוריכם, אתם בטוח מודעים לחשיבות הגשת היין בטמפרטורת הנכונה ועד כמה היא יכולה לשפר את חווית השתייה, לתרום לטעמי האוכל המושלם שבישלתם ואולי אפילו להרים את האווירה בזמן הסעודה.
קראו עוד »
צלם: שלומי ברנטל
30 בינואר הוא יום הקרואסון הבינלאומי. אנחנו כמובן ממליצים לכם לחגוג אותו בכל דרך שתרצו (בבית, בעבודה או בבית קפה) עם קרואסון (כמובן...) חמים וטעים ובעזרה נדיבה של חמאה. למרות שקרואסונים נחשבים כחלק מהמטבח והמומחיות הצרפתית, מקורם האמיתי הוא באוסטריה.
קראו עוד »
credit: morningarage, Thinkstock
לאילו מצבים הלימון יכול לסייע ומה מקור טעמו החמוץ? להלן 18 עובדות שמבהירות למה הוא מוסיף המון ושלאחריהן - בוודאות, לא תוכלו לדמיין את החיים בלעדיו. קשה לומר לא ללימון, בפרט כשמדובר בפרי הדר שמתהדר באין ספור סגולות ושימושים גם מעבר לתפקידיו הרבים במטבח. הלימון הוא אחד הפירות הנפוצים...
קראו עוד »
credit: femmeactuelle.fr Frédéric Anton
שוקולד, הידוע בכינויו “מזון האלים”, הוא ממתק העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי. השוקולד נכנס לחיינו עוד בתקופת בני המאיה והאצטקים, שהשתמשו בו כמשקה מעורר ואף כתרופה למחלות שונות. מאז ועד היום חדר השוקולד לכל אספקט בחיינו, ויוחסו לו יתרונות וחסרונות רבים כל כך. מה מיתוס ומה...
קראו עוד »
credit: fromages-france.com
השף ארז שטרן הוא בוגר בית הספר ע"ש פול בוקוז בליון. כחלק משיטת הלימוד המשלבת סטאג'ים בבתי עסק בתחום המזון ולימודים העיוניים והמעשיים בבית הספר, יצא לארז לעבוד במחלבת גבינות קטנה ומשפחתית (על שם בולון) במשך כשבועיים. במחלבה מגדלים 70 עיזים באיזור ארדש שבדרום-מרכז צרפת וייצרה שני סוגים של גבינות על...
קראו עוד »