Pin It

גראן מרנייה (הצרפתים לא בהכרח מבטאים את סופי המילים כמו ד' במילה גרנד, ור' במילה מרנייר - אף על פי שהן רשומות בכתב) או בצרפתית Grand Marnier, הוא ליקר מפורסם וחשוב בתעשיית המשקאות החריפים. הליקר יוצר ושווק לראשונה בשנת 1880 על ידי אלכסנדר מרינייה ל'אפוסטול. זהו ליקר המשתייך לקטגוריית הטריפל סק שהיא משפחת ליקרים חסרי צבע שטעמם המודגש הינו תפוז. הליקר מיוצר במספר וריאציות, מתערובת של מספר סוגי קוניאק ותפוזים מזוקקים.

משפחת הטריפל סק משמשת כמרכיב טעם מרכזי בסוגים רבים של אירועי בוטיק וקבלות פנים כמו גם למשקאות קוקטייל שונים, כאשר המפורסמים מבינהם הם המרגריטה והקוסמופוליטן. לעיתים משתמשים בליקר גם במאכלים וקינוחים. משמעות שמו של הטריפל סק הוא יבש פי שלושה. למרות שסיבת שמו לא ברורה, ניתן להבין כי כוונת השם להנכיח ולהדגיש את מרירותו.

הטריפל סק עצמו הוא ותיק יותר והומצא כבר בשנת 1834 על ידי ז'אן-בפטיסט קומבייה בצרפת. הטריפל סק המקורי של קומבייה (Original Combier Triple Sec) עדיין מיוצר מתפוזים שיובשו בשמש ויובאו מהאיי האיטי. בתהליך הייצור, התפוזים המיובשים מושרים באלכוהול למשך 24 שעות ומזוקקים במזקקות נחושת, על מנת ליצור ליקר חמוץ-מתוק אשר ניתן לשתות כשלעצמו או מעורבב בקוקטיילים.

בחזרה לגראן מארנייה, אותו תמצאו במרבית המסעדות פיין דיינינג ומסעדות מכוכבות מישלן. ואף על פי שלמשקה ישנם חמישה תתי סוגים, נדיר למצוא סוגים אחרים מאשר זה המוכר והידוע ונקרא קורדון רוז' (על שום הסרט האדום המלפף את צוורו של הבקבוק) והוא המוצר המוכר והנמכר ביותר. הוא נבדל מה"קורדון ז'ון" בכך שהוא מבוסס על קוניאק, ולא על אלכוהול נייטרלי. ניתן לשתות אותו "נקי" או כחלק מקוקטיילים פופולריים רבים. אין כמו השיר של סימפלי רד השרים על כך "שימשיכו להחזיק בך"...

השני הוא כאמור, הקורדון ז'ון (Cordon Jaune סרט צהוב) הוא סוג אשר נמכר במספר מדינות אירופאיות ומעט שדות תעופה בינלאומיים בלבד. הוא נחשב לסוג בעל איכות נמוכה יותר מזה האדום, בשל היותו מיוצר מאלכוהול נייטרלי על בסיס דגנים, ומשמש לעיתים כמרכיב בקוקטיילים או בקינוחים כמו שהשף אסקופייה נהג להכין קרפ סוזט, כמו בסרטון המצורף של המתכון האייקוני והקלאסי המוכן לעיני הסועד במסעדת מלון ריץ בלונדון.

כחומר גלם, גראן מרנייה הוא חומר וורסטילי, המתאים הן למנות מלוחות כמו ברווז בתפוז והן למתכונים מתוקים, כגון מוס שוקולד עם רמיזות בטעם תפוזים.

מלבד מתכונים המשמישים את ליקר הגראן מרנייה, בקרו בלשונית המתכונים של השף ארז שטרן בלינק...רק אל תשכחו לספר לנו איך יצא לכם.

בנוסף, באתר תמצאו שהשף ארז מספק מגוון פתרונות קולינריים, שעל חלקם תוכלו לקרוא בלשונית ההמלצות שבאתר. במידה ותרצו להשתמש בשירותיו של ארז – תוכלו להתקשר ישירות בטלפון 050-5852785 או להשאיר פרטים כאן למטה ברובריקות.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.