מהתקשורת
גאיה קורן: ידיעות אחרונות 24/11/2005
- פרטים
הסירון העליון - שף פרטי בבית שלכם
אין רעש מסביב, המלצר לא שוכח מנות, ואין בעיה להסתובב באמצע האוכל: יותר ויותר אנשים מגלים את נפלאות השפים הפרטיים, שבאים אליכם הביתה ומבשלים לכם ולאורחיכם מעדני גורמה. כמה עולה ארוחה, האם מקובל להשאיר טיפ, ומה עושים כשהשפית מתחילה לשיר באמצע המרק.
על פעמון האינטרקום היה כתוב ארז שטרן. אני לא מכירה אף ארז שטרן, אבל הבעל שלי התעקש שזה חבר ותיק מהמילואים ושאנחנו חייבים לעבור דרכו לפני שממשיכים למסעדה כדי לחגוג לי 36 שנות היווסדות. מצד אחד, ממש לא האמנתי. מצד שני, אני לא מכירה את החבר'ה שלו מהמילואים. מצד שלישי, בדיוק באותו רגע חמקה במדרגות ממול דמותה של חברה טובה. היה ברור שמשהו מתבשל פה. ולא סתם מתבשל!
הניחוחות שעלו מדירתו של שטרן (33), שף שעבר הכשרה בצרפת וכעת מארח חוגגים בדירתו, היו מעלפים. מסביב לשולחן מעוצב ישבו 10 מחבריי הטובים ודגמו להנאתם מתפריט שכלל פטריות בר על מחית דלעת וערמונים. סופסוף מישהו הפתיע אותי עם שני דברים שאני אוהבת: חברים טובים ואוכל טוב. בדיוק על עקרון זה נסמכים שפים ואנשים ברוכי כשרון בישול, שמבשלים בשבילנו ארוחות עד הבית – שלנו או שלהם.
הטרנד שהחל לפני מספר שנים צובר תאוצה, וחגיגות ימי הולדת מעתיקות את מקום מושבן ממסעדות המוניות למקום פרטי, שבו השף מבשל בדיוק מה שאוהבים. בניגוד לישיבה מעונבת במסעדה, באירוע כזה אפשר לשוחח עם כולם בלי לצעוק בגרון ניחר, המלצר לא שוכח מנות ולא מזרז אותנו ללכת, אפשר להסתובב באמצע האוכל ולעשות שטויות, ואפילו המחירים לא בשמיים. כמובן, תלוי במי בחרתם ואם אתם חולקים את ההוצאות.
"אני לא זול", מודה שטרן, "אבל אני מכין אוכל משובח מחומרי הגלם הכי טובים ואני עושה את האירוע אצלי בבית, בשיכון בבלי בת"א, כך שאני חוסך למזמין את כל ההכנות והנקיונות של לפני ואחרי. מחיר מנה הוא 250-350 שקל לאדם. יש מצבים שאנשים מחפשים דברים יותר מיוחדים כמו קווייאר או לובסטר, או שהם רוצים יינות מאוד יקרים, והתעריף יכול להגיע לאלף שקל לבנאדם".
לא מפריע לך לארח בדירתך הפרטית אנשים שאתה לא מכיר?
"גדלתי במשפחה שאורחים היו חלק מחיי היומיום שלה. לא מפריע לי כשיש אנשים בבית, נהפוך הוא".
ואם אתה נורא עייף והם נתקעים עד מאוחר?
"רוב הלקוחות נשארים שעתיים וחצי. חלק נשארים עד 1-2 בלילה ויש כאלה שבאים, אוכלים והולכים. לפעמים יש קבוצות שכל-כך כיף להן אז הן נשארות עד 4 לפנות בוקר. בדרך כלל אני מנקה תוך-כדי".
שטרן סבור שלקוחותיו הם מעמד בינוני-גבוה, "לא סופר עשירים, כי להם יש מבשל בבית", הוא מסביר. "מגיעים אליי אנשים רגועים, נורמלים, שחוו מסעדות ומחפשים משהו אחר. ממוצע הגיל נע בין 25 ל-40. עם צעירים יותר קשה לי, כי אין להם הרגלים קולינריים, ובני הארבעים פלוס פחות נגישים לאינטרנט, וזו הדרך היחידה שאני מפרסם את עצמי".
כיאה לאנשים נורמלים בני 30 פלוס-מינוס שטרן מסדר להם מוזיקת גא'ז קלילה ברקע ומקפיד להתערב אם יש דממה באוויר. "אני לא יוצר פרובוקציות, אבל אני נותן הנחיה של הערב, לאן הוא יילך, מחווה את דעתי על כל מיני דברים", הוא אומר. "יש לי פריבילגיה על שפים של מסעדות בזה שיש לי אינטרקציה מיידית עם הלקוחות ואני במידה מסויימת פסיכולוג שלהם".
סליחה?
"אני עושה שעורי בית עם כל לקוח: מה הוא רוצה, מה הוא אוהב, לא אוהב, צרכים מיוחדים. אחר כך אני מנסה להבין מה שאר האנשים בקבוצה אוהבים. אני פסיכולוג גסטרונומי, נותן פתרון אישי למה שאנשים מכניסים לבטן".
Thank you for rating this article.