"לפעמים אני ממש מרגיש כמו סופרמן!" אומר השף ארז שטרן...
"למה?" אתם בטח שואלים את עצמכם? התשובה פשוטה בעיניו: אחרי המון שנים כשף בענף המזון והמסעדנות, כמות הידע שצבר, היכולות שרכש והניסיון המקצועי שהתנסה בו בתחומים רבים כל כך - לא תסולא בפז.

ובכן, רק על עצמי לספר ידעתי (שרה חוה אלברשטיין). ארז הוא יליד רחובות (1972), גדל והתחנך בירושלים. בוגר בית ספר תיכון אליאנס ע"ש רנה קאסין (בניהולו של יחזאל גבאי המנהל האגדי, לו אנו מקדישים את השיר שהפך למזוהה איתו). את שירותו הצבאי עבר בחיל השריון בחטיבה 188. ובתור מילואימניק גאה הוא שירת עד לפני מספר שנים ביחידת שיריון (השיר בעקבי הדרך של להקת גייסות השיריון מוקדש לכל בוגרי וחניכי השיריון).

 

 

עוד בצעירותו זיהתה המשפחה ביכולתיו הגסטרונומיות, לצד סבתו הבשלנית והוריו התומכים. את מסלול המטבח החל בעבודה במלון היאט ריג'נסי-ירושלים ובמקביל למד במכללת הדסה טבחות עם אדם ענב כמורה מוביל את התחום (עם התמחות במלון המלך דויד). לאחר לימודיו עבר לתקופת הפתיחה של מלון דן אילת ומסעדותיו השונות. הרשת החליטה לקדמו ולהשיבו למלון המלך דויד. בתחילת 97 הזדמן לארז לשוב ללימודים, הפעם בביה"ס היוקרתי EACH בליון, צרפת (הנחשב לאחד מחמשת הטובים בעולם), תחת נשיאות הכבוד של השף פול בוקוז (מזה זמן, הוחלף שמו Institite Paul BOCUSE), למשך שנתיים-אותם סיים בהצטיינות. במסגרת לימודיו עבר ארז שני פרקי סטאג' ארוכים יחסית, בשני מוסדות גסטרונומיה נחשבים בצרפת. הראשון במסעדת "לה ג'ארדן דה סאנס" אצל האחים פורסל, במונפלייה (דרום צרפת). מסעדת שני כוכבי מישלן-המאופיינת במטבח פרובנסאלי ברמה גבוהה ביותר. המסעדה הפכה לבעלת שלושה כוכבים בזמן תקופת הסטאג'. את הסטאג' השני, במסעדת "לה ויולן ד'אינגר" אצל השף כריסטיאן קונסטאנט, בפריז. בעלת כוכב מישלן אחד שהפכה גם היא לבעלת שניי כוכבים בזמן תקופת ההתמחות.

לאחר הלימודים, חזר לאילת לפרוייקט הרפסודה של היזם והאדריכל יואב איגרה. משם פנה לירושלים לקחת חלק בפתיחת מסעדת שונקה. ומשם, לתל אביב-הטבור הגסטרונומי של ישראל-בחזרה לרשת מלונות דן, שם הוצע לו תפקיד שף מסעדת "לה רג'אנס" הידועה והותיקה בדן תל אביב. השרטון עליו עלה תהליך השלום קיצרה את שהותו במלון. נקודה זו במסלול קידומו של ארז היוותה את אחת מאבני הדרך (מעבדות לחרות) בפריצות הדרך המקצועיות שלו, כשהחליט להיות עצמאי.

משנת 2001 ארז התמקצע באפיה של עוגות וקינוחים ביתיים, לבתי קפה ומסעדות (באיזור גוש דן). יחד עם זאת הוא לא שכח את אהבתו העמוקה למטבח והעניק את שירותיו גם כקייטרר במסגרות פרטיות שונות. במסגרת פריצות הדרך אליהן הוא מחויב, בשנת 2004 ובמשך 5 שנים , החליט לשנות כיוון ולהציע שירות ייחודי שלו הוא קרא "שף מארח בביתו". הוא אירח לארוחות גורמה בביתו, באינטימיות ובפרטיות החל מזוגות בודדים ועד 12 איש מסביב לשולחן. ארז מתגאה ברבות מן הארוחות הרומנטיות הזוגיות שהתקיימו אצלו ומתהדר במספר רב של הצעות נישואין שהתרחשו לנגד עיניו. החל משנת 2009 ובמשך 10 שנים, הוא הציע שירות דומה אך הפעם כסטודיו שף, בלופט הממוקם בדרום תל אביב עם נוף מדהים למזרח. משנת 2019 הסטודיו הפך לקונספט ולמעשה השף ארז שטרן מארח במספר לוקיישנים מובחרים עם מטבח פתוח באיזור המרכז. אז שבו ותיהנו מפירות יצירותיו ותפריטיו ומהאוירה הייחודית אותה הוא עיצב בעצמו. כדי להדגיש ולהעצים את חוויתכם אתם מוזמנים לקרוא ולהתרגש ממאות ההמלצות שבאתר זה שנכתבו ע"י מיטב לקוחותיו. במקביל תוכלו ללמוד עוד על כל מה שמנחה ומוביל בעשייה את השף ארז שטרן, בלשונית החזון. כדי ללמוד עוד על העשייה שלו, תוכלו להיוודע למגוון שירותיו הקולינריים.

השף ארז שטרן נחשב כמאמין גדול בתרומה לקהילה. בצעירותו היה אפילו בצוות ההקמה ולאחר מכן נשיא, של מועדון רוטראקט (מועדון הצעירים של מועדון רוטרי) בירושלים. מזה זמן הוא חרט על דגלו להיות קשור וקשוב לצורכי הקהילה, ועל כן הוא פועל מדי שנה במגוון תחומים ועם מבחר ארגונים כפעולות תרומה לקהילה.