כמות:                12 סועדים
זמן הכנה:          30 דקות
זמן אפייה:         40-50 דקות
כלי אפייה:         תבנית פיירקס בגודל 30X35 או 27X33 ס"מ

                          סיר (סוטוז) שטוח לרוטב הבשמל, סיר 5 ליטר לרוטב העגבניות,

                          מרית ישרה להוצאת הלזניה מהתבנית.
 
מצרכים:
דפי לזניה לשתי שכבות בתבנית שנבחרה
 לרוטב בשאמל-תרד:
100 גר' חמאה
100 גר' קמח
2 כוסות חלב חם
מים חמים
2 גביעי גבינת קוטג'
מלח
אגוז מוסקט
300-400 גר' תרד קפוא (אפשר משני סוגים: טחון/עלים)
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6-7 עגבניות בינוניות-בשלות חתוכות לקוביות
או 1 שימורי עגבניות מרוסקות/קוביות (במשקל 800 גר')
1 כף אורגנו יבש
מלח/פלפל
2 כפות גדושות של קטשופ או רסק עגבניות

הכנה:
1 מתחילים בהכנת רוטב בשאמל: ממיסים החמאה בסיר בינוני, עד הזהבה קלה. מוסיפים הקמח. מערבבים היטב עד להשחמה קלה (חום בהיר).

2. מוסיפים בזהירות את החלב החם ומערבבים היטב בעזרת מטרפה, עד להתגבשות המסה. מוסיפים מים חמים עד לקבלת מסה נוזלית דייה כדי להקרים את הלזניה בנוחות.

3. מוסיפים את התרד והקוטג' ומתבלים.

4. את בניית הלזניה מתחילים בשימון התבנית גם בדפנות (אפשר גם בספריי שמן).

5. מניחים שיכבה ראשונה של דפי לזניה בתבנית. לאחר מכן שיכבה של רוטב הבשמל-תרד, וחוזרים על הפעולה 4 שכבות. מסיימים בשכבה של גבינה צהובה מגוררת.

6. אופים כ-40 עד 50 דקות בחום בינוני (°C170/°F325) בתנור שחומם מראש.

7. בינתיים, מכינים בנפרד את רוטב העגבניות: בסיר אחר בגודל בינוני (5 ליטר) על אש בינונית, מטגנים בשמן הזית את הבצל והשום הקצוצים. לכשהם מזהיבים, מוסיפים את העגבניות.

8. מבשלים כחמש דקות ואז מוסיפים את התיבול ורסק העגבניות.

9. מנמיכים את להבת האש למינימום וממשיכים לבשל כ-20 דקות, תוך ביעבוע וערבוב מפעם לפעם.

10. להרכבת המנה: מוצאים את הלזנייה מהתנור ומצננים על משטח מרושת. מסמנים ריבועים של 3 על 4 על גבי הלזניה שבתבנית, ופורסים בעזרת סכין חדה או סכין אכילה (מה שנוח לכם). בעזרת ספטולה/מרית ישרה להוצאת הלזניה מוציאים לצלחות אישיות. מקשטים עם רוטב העגבניות מסביב (או ממעל) ומזלפים מעט שמן זית.

 

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.