מרק עדשים
מנה של מרק קלאסי אך פשוט. מצויין להגישו בימות הסתיו והחורף הקרים. המתכון, קשור למטבח הצרפתי. נחשב כמנה עממית המיוצג במיטב מטבחי הביסטרו הפרוסים בכל רחבי צרפת.
כלי עזר: מחבת, קולפן, קרש חיתוך, סיר לבישול בקיבולת של 5 ליטר, מעבד מזון/טוחן ידני
כמות: 5 ליטר לערך
מספיק לכמות אנשים: 10-12 אנשים
מצרכים:
½ קילו עדשים חומות
מים לבישול
3 כפות שמן זית
בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
200 גר' חזה אווז מעושן או בייקון חתוך לקוביות של ½ X ½ ס"מ
או
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות של ½ X ½ ס"מ
מלח, פלפל שחור גרוס
כמון טחון
מרק מינסטרונה
מתכון קלאסי מחד אך קל להכנה (בתנאי שאתם עושים הכנות של חיתוך הירקות מבעוד מועד). המתכון מוכר מן המטבח האיטלקי למרק המתאים לכל עונות השנה.
כלי עזר: קולפן, קרש חיתוך, שני סירים לבישול בקיבולת של 5 ליטר
כמות: 4-5 ליטר לערך
מספיק לכמות אנשים: 8-10 אנשים
זמן הכנות: 20 דקות
זמן בישול: 30-40 דקות
מצרכים:
בצל בינוני קלוף
2 תפוחי אדמה בינוניים
שומר שטוף היטב
קישוא/זוקיני שטוף וקתום קצוות
2 גזרים
קולורבי
פלפל אדום
עגבנייה בשלה או מיכל של רסק/תרכיז עגבניות
3-4 ליטר מים לבישול או ציר ירקות
ענף רוזמרין שטוף
מלח, פלפל
3-4 כפות שמן זית לטיגון
כוס פסטה בצורת כונכיות קטנות מבושלות בנפרד
ריזוטו פיטריות
ריזוטו פיטריות עונה
כלי עזר: סיר שטוח (sauteuse). מחבת ברזל מסוג וואק להקפצה או מחבת טפלון, קרש חיתוך
מספיק לכמות אנשים: 8 אנשים
מצרכים:
כף ריזוטו פר אדם (לכן 8 כפות)
6 כפות שמן זית
בצל יבש קטן מקולף וקצוץ
שן שום קלופה וקצוצה
2 גבעולי טימין טרי
ציר ירקות או מים רותחים
2 סלסלות של פיטריות שמפיניון/ירדן/פורטבלו
או 400-500 גר' מיקס פיטריות
אופציות נוספות להעשרה: גבינת שמנת
גבינת פרמזן מגוררת
יין לבן / שמפנייה
קיש חצילים ים תיכוני
אין כמו ירקות המייצגים את המטבח הים תיכוני. לכן בשילוב של בצק פריך טוב ועם בלילת רויאל עשירה ומפנקת, המתכון הזה לקיש חצילים ים תיכוני מסמל יותר מכל את הקשר שבין הדברים, והוא מתאים במיוחד לחג השבועות ולארוחות משפחתיות כתוספת פחמימתית או ירקנית. מתאים במיוחד לצמחונים שביננו.
כמות: 6-10 מנות לשתי תבניות
עזרים: 2 קערות עירבוב, 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 60 דקות
מצרכים לבצק:
225 גר' חמאה בטמפ' החדר
½כפית סוכר
½כפית מלח
1 ביצה
120 מ"ל מים
450 גר' קמח לבן
למלית:
1 חציל בינוני חתוך לקוביות (כולל הקליפה)
שמן זית לטיגון
150 גר' גבינה צהובה
3 ביצים
500 גר' שמנת חמוצה (2 גביעים)
1 כפית מלח
גבינת עיזים בשלה (בסגנון סנט מור או דומה), חתוכה לפרוסות
לרוטב העגבניות:
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או שימורי קוביות עגבניות/מרוסקות
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוץ
אורגנו/טימין/רוזמרין
מלח
סוכר
2 כפות רסק עגבניות/קטשופ
לביבות זוקיני ונענע רוטב יוגורט
כמות: 6-8 איש
זמן הכנה: 10 דקות
זמן טיגון: 10-15 דקות
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 ק"ג קישואים שטופים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
1/2 אריזה אבקת אפייה
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
שמן לטיגון
לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה או שמיר קצוץ
מלח-לפי טעם
עוגת אלף הדפים של ריבת בצל ופרוסות עגבנייה
זהו מתכון מדרום צרפת המזכיר סוג של פיצה ומשלב בצק עלים עם טופינגז טיפה שונים ואחרים. קל להכנה ולכן מומלץ להגישו כשאורחים בלתי קרואים הגיעו לביקור.
כמות: 6 סועדים
זמן הכנה: 30 עד 45 דקות
זמן אפייה: 45 עד 60 דקות
מצרכים:
6 פרוסות מרובעות של בצק עלים מרודד, בגודל 10X10 ס"מ כל אחת
2-3 עגבניות בינוניות
שמן זית לזילוף
עלי טימין
מלח ים גס
לריבת הבצל:
2 בצלים בינונים חצויים ופרוסים דק
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
3 כפות סוכר לבן
קורט מלח
מעט עלי טימין
לזניה תרד רוטב עגבניות בצד
כמות: 12 סועדים
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 40-50 דקות
כלי אפייה: תבנית פיירקס בגודל 30X35 או 27X33 ס"מ
סיר (סוטוז) שטוח לרוטב הבשמל, סיר 5 ליטר לרוטב העגבניות,
מרית ישרה להוצאת הלזניה מהתבנית.
מצרכים:
דפי לזניה לשתי שכבות בתבנית שנבחרה
לרוטב בשאמל-תרד:
100 גר' חמאה
100 גר' קמח
2 כוסות חלב חם
מים חמים
2 גביעי גבינת קוטג'
מלח
אגוז מוסקט
300-400 גר' תרד קפוא (אפשר משני סוגים: טחון/עלים)
200 גר' גבינה צהובה מגוררת
לרוטב עגבניות:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6-7 עגבניות בינוניות-בשלות חתוכות לקוביות
או 1 שימורי עגבניות מרוסקות/קוביות (במשקל 800 גר')
1 כף אורגנו יבש
מלח/פלפל
2 כפות גדושות של קטשופ או רסק עגבניות