כמות:                6-8 איש
 
זמן הכנה:          10 דקות
 
זמן טיגון:           10-15 דקות
 
מצרכים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1/2 ק"ג קישואים שטופים וללא קצוות
1 בצל יבש קטן מקולף
1/2 אריזה אבקת אפייה
1 ביצה
3 כפות קמח תופח
מלח/פלפל
חופן עלי נענע טרייה קצוצה
 
שמן לטיגון

לרוטב היוגורט:
גביע יוגורט

1/2 גביע שמנת חמוצה
1 שן שום קטנה קצוצה
3 ענפי נענע קצוצה או שמיר קצוץ
מלח-לפי טעם

הכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים בסיר עם מים עד להתרככות. מסננים ומועכים במזלג.
2. תוך כדי בישול התפ"א, מגררים בפומפייה את הקישואים והבצל. מעבירים למסננת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
3. מניחים בצד במסננת על מנת להמשיך ולהגיר את שאריות הנוזלים.
4. מעבירים לקערה את תפוחי האדמה, הקישואים והבצל ומערבבים.
5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
6. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן. השמן צריך להיות חם, אך לא לוהט. אם השמן מתחיל ל"עשן", מסירים מהאש וממתינים מעט לצינון השמן. מניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים מעט. ממשיכים בהתאם לגודל המחבת. בודקים בזהירות ואם הלביבות מתחילות להשחים והופכים לצידן השני. ממשיכים בטיגון של הצד השני עד להשחמה.
7. מוציאים, מניחים על נייר סופג. ממשיכים עד שנגמרת התערובת
להכנת רוטב היוגורט:

8. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה

 

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.