ריזוטו פיטריות
ריזוטו פיטריות עונה
כלי עזר: סיר שטוח (sauteuse). מחבת ברזל מסוג וואק להקפצה או מחבת טפלון, קרש חיתוך
מספיק לכמות אנשים: 8 אנשים
מצרכים:
כף ריזוטו פר אדם (לכן 8 כפות)
6 כפות שמן זית
בצל יבש קטן מקולף וקצוץ
שן שום קלופה וקצוצה
2 גבעולי טימין טרי
ציר ירקות או מים רותחים
2 סלסלות של פיטריות שמפיניון/ירדן/פורטבלו
או 400-500 גר' מיקס פיטריות
אופציות נוספות להעשרה: גבינת שמנת
גבינת פרמזן מגוררת
יין לבן / שמפנייה
הוראות הכנה:
- בסיר שטוח על אש בינונית מטגנים 3 כפות שמן הזית עם הבצל והשום הקצוצים יחד עם הריזוטו
- מבשלים קלות על אש בינונית את הריזוטו, עד הזהבה קלה של כל המרכיבים, מוסיפים מים/ציר ירקות לאט לאט, תוך בישול ללא מכסה. ניתן לשלב או להחליף חלק מהנוזל ביין לבן.
- בעזרת כף, מערבבים את הריזוטו מפעם לפעם עד לקבלת אורז רך "אל דנטה".
- בינתיים, חותכים את הפיטריות (מומלץ להשתמש בכל המבחר שצויין) לקוביות של 1/2 ס"מ לערך
- מחממים מחבת נפרדת ובה את 3 כפות שמן הזית הנותר, כשהמחבט והשמן חמים מקפיצים את הפיטריות. אפשר לתבל במעט יין לבן (לא חייבים), מלח ועלי טימן
- מוסיפים את פיטריות המוקפצות אל הריזוטו
- ניתן להוסיף את גבינת השמנת והפרמזן לקראת סוף ההכנה
- הגשה: על צלחת פסטה אישית עמוקה, מניחים כף מלאה של הריזוטו, ומגישים