זהו מתכון מדרום צרפת, שם הוא נקרא פידזלדייר, ומזכיר סוג של פיצה ומשלב בצק עלים עם ריבת בצל וטופינגז טיפה שונים ואחרים. קל להכנה ולכן מומלץ להגישו כשאורחים בלתי קרואים הגיעו לביקור.

כמות:                6 סועדים
 
זמן הכנה:          30 עד 45 דקות
 
זמן אפייה:         45 עד 60 דקות
 
מצרכים:
6          פרוסות מרובעות של בצק עלים מרודד, בגודל 10X10 ס"מ כל אחת
3-4       עגבניות תמר בינוניות
שמן זית לזילוף
2-3 גבעולי טימין טרי או עלי טימין יבש
מלח ים אטלנטי גס או מלח גס

לריבת הבצל:
2          בצלים בינונים חצויים ופרוסים דק
2          כפות שמן זית
2          כפות חומץ בלסמי
1          כף סוכר לבן
            קורט מלח
            מעט עלי טימין

הכנה:


1. מתחילים בהכנת ריבת הבצל, בסיר על אש בינונית מזהיבים את הבצל בשמן הזית (עד שקיפות). מומלץ לעשות זאת בסיר מכוסה
2. מוסיפים את החומץ בלסמי והסוכר ונותנים להם להגיע לקרמליזציה איטית (בלי מכסה), תוך שינוי הצבע לחום כהה. ומתבלים במלח ובטימין
3. אם יש צורך, ניתן להוסיף מעט חומץ וסוכר
4. מצננים ושומרים בצד. ניתן להכין את הריבה מבעוד מועד
5. בתבנית עם נייר פרגמנט, מניחים את עלי הבצק המרודד במרחק שווה האחד מהשני, ולא צפוף מידיי.
6. בעזרת מזלג מניחים מעט ממסת הריבה על כל עלה-בצק ומשטחים לשכבה דקה יחסית, תוך שמירה על דפנות בצק נקיות ברוחב של חצי ס"מ
7. פורסים את העגבניות לפרוסות דקות ככל שניתן ומניחים על הריבה כך שתתכסה בשלוש עד ארבע פרוסות
8. מזלפים על כל פרוסה מעט שמן זית ומפזרים מלח גס וטימין מעל הכל
9. אופים בתנור שחומם מראש בסביבות °C190/°F350 כ-45 דקות עד שעה

מלבד מתכונים, תוכלו למצאו באתר של השף ארז שטרן, גם מגוון פתרונות קולינריים, כמו מבחר סדנאות ושירותים בתחום המזון והמשקאות.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.