קיש חצילים ים תיכוני
אין כמו ירקות המייצגים את המטבח הים תיכוני. לכן בשילוב של בצק פריך טוב ועם בלילת רויאל עשירה ומפנקת, המתכון הזה לקיש חצילים ים תיכוני מסמל יותר מכל את הקשר שבין הדברים, והוא מתאים במיוחד לחג השבועות ולארוחות משפחתיות כתוספת פחמימתית או ירקנית. מתאים במיוחד לצמחונים שביננו.
כמות: 6-10 מנות לשתי תבניות
עזרים: 2 קערות עירבוב, 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ
זמן הכנה: 30 דקות
זמן אפייה: 60 דקות
מצרכים לבצק:
225 גר' חמאה בטמפ' החדר
½כפית סוכר
½כפית מלח
1 ביצה
120 מ"ל מים
450 גר' קמח לבן
למלית:
1 חציל בינוני חתוך לקוביות (כולל הקליפה)
שמן זית לטיגון
150 גר' גבינה צהובה
3 ביצים
500 גר' שמנת חמוצה (2 גביעים)
1 כפית מלח
גבינת עיזים בשלה (בסגנון סנט מור או דומה), חתוכה לפרוסות
לרוטב העגבניות:
6 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או שימורי קוביות עגבניות/מרוסקות
3 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום קצוץ
אורגנו/טימין/רוזמרין
מלח
סוכר
2 כפות רסק עגבניות/קטשופ
הכנה:
1. להכנת הבצק: מתחילים בעירבול החמאה, המלח והסוכר (מעבד מזון או קיצ'ן-אייד)
2. מוסיפים הביצה והמים וממשיכים לערבל בזהירות
3. מוציאים את קערת המערבל ושוקלים לתוכה את הקמח. מערבבים ראשית ידנית-כדי שהקמח לא יעוף במערבל, ולאחר היווצרות גושים ממשיכים בערבול מכני.
4. מוציאים הבצק מן הקערה. נותנים לו צורה (מלבנית/מרובעת)
5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים
6. להכנת המלית: מטגנים בשמן הזית את קוביות החצילים, עד להתרככות וקבלת גוון זהוב-חום, מעבירים לצלחת עם נייר ספיגה. בקערה נפרדת מערבבים היטב את הגבנ""צ, הביצים, השמנת החמוצה והמלח. מניחים בצד
7. בינתיים מכינים את רוטב העגבניות: שמים סיר בינוני על אש קטנה-בינונית ומטגנים בשמן הזית את הבצל והשום הקצוצים עד הזהבה קלה
8. מוסיפים העגבניות וממשיכים לבשל עד לעיבוי המתאים. לאחר דקותיים גם את הרסק/קטשופ
9. מתבלים במלח וסוכר ובתבלינים. ומצננים
10. להרכבת הקיש: מרדדים בעזרת מערוך את הבצק ומעבירים לתבניות המתאימות, כולל דפנות
11. על הבצק מפזרים את קוביות החציל המטוגן ופרוסות גבינת העיזים, מעל שופכים את רוטב העגבניות ומעל הכל את מסת השמנת והביצים.
12. פורסים דק את גבינת העיזים ומסדרים ממעל
13. מכניסים לתנור שחומם מראש 175°C/325°F ואופים כשעה
אם אתם עצלים ומוכנים לשלם לאחרים כדי להכין לכם את המתכון'הזמינו את קיש חצילים ממגוון של אוכל מוכן ומגשי אירוח בחנות המשלוחים שלנו.
Thank you for rating this article.