מנה של מרק קלאסי אך פשוט. מצויין להגישו בימות הסתיו והחורף הקרים. המתכון, קשור למטבח הצרפתי. נחשב כמנה עממית המיוצג במיטב מטבחי הביסטרו הפרוסים בכל רחבי צרפת.

כלי עזר:                        מחבת, קולפן, קרש חיתוך, סיר לבישול בקיבולת של 5 ליטר, מעבד מזון/טוחן ידני

כמות:                            5 ליטר לערך

 מספיק לכמות אנשים:     10-12 אנשים

מצרכים:

½ קילו עדשים חומות

מים לבישול

3 כפות שמן זית

בצל בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות

200 גר' חזה אווז מעושן או בייקון חתוך לקוביות של ½ X ½ ס"מ

או

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות של ½ X ½ ס"מ

מלח, פלפל שחור גרוס

כמון טחון

הוראות הכנה:

1. בסיר מכוסה בקיבולת של 5 ליטר לערך, מבשלים את העדשים עם המים עד לריכוך מלא (ממלאים את הסיר במים עד שיעברו את גובה העדשים)

2. במקביל לבישול העדשים מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ לקוביות עם מעט שמן זית

3. מוציאים קצת נוזל מהסיר עדשים לקערה חסינת חום (אין שופכים את המים לכיור, כיוון שאלו הם נוזלים בטעם עדשים, ובמקרה והמרק יצא סמיך מידיי, ניתן יהיה לדלל את המרק בעזרת הנוזלים שהוצאנו).

4. מוסיפים את הבצל לעדשים המבושלות, מתבלים וטוחנים. מוסיפים מים במידת הצורך לפי סמיכות המרק.

5. במקביל, מטגנים את חזה האווז/הבייקון החתוך לקוביות במחבת טפלון עד השחמה. אם אתם טבעונים ורוצים מרק ללא בשר -טגנו את הגזר במקום האווז/בייקון – עד לריכוחו.

6. צילחות: בקערות מרק שטוחות, מוזגים את המרק, במרכז הערימו כוסברה/פטרוזיליה טרייה קצוצה. ומסביב עטרו בחזה האווז המעושן/הבייקון או הגזר

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.