אין כמו הטירמיסו כמייצג של המטבח האיטלקי הקלאסי. זהו קינוח עשוי שכבות של בישקוטים תבולים בקפה ואלכוהול וקרם מסקרפונה מוקצף עם שמנת, וממעל מפזרים קקאו איכותי.

כלים: תבנית פיירקס שטוחה, מיקסר נייח (קיטצ'ן אייד או קנווד), שקית זילוף חד פעמי

זמן הכנה: עד חצי שעה

מספיק לכמות אנשים:     12-24 אנשים

מצרכים:

1 מיכל גבינת שמנת בסגנון מסקרפונה

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה

100 גר' אבקת סוכר

טעמים אופציונאלים: תמצית וניל או כוס קפה אספרסו קצר

לסירופ קפה:

250 ג' סוכר

60 מ"ל מים

כפית קפה נמס מגורען איכותי/1/3 ספל קפה אספרסו

כף ליקר קפה או כף וודקה

לבסיס:              2 חבילות של בישקוטים

                        או חבילה של וופל בלגי מוכן (טוויסט – אופציונאלי)

לעיטור: אבקת קקאו איכותית

הוראות הכנה:

1. מקציפים את השמנת עם הגבינה: בעזרת מערבל מזון נייח על משטח עבודה יציב ובעזרת מטרפה, על רמת עירבול/הקצפה הגבוהה האפשרית עד לקבלת מרקם שמנתי ואחיד.

2. רגע לפני מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים לערבל במטרפה לכדי מסה אוורירית וקטיפתית. מעבירים לשקית זילוף את מסת הגבינה המוקצפת ומצננים במקרר.

בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מכניסים את הסוכר והמים לסיר קטן ומבשלים על אש גבוהה עד לקבלת סירופ בהיר אך לא סמיך מידיי. מורידים מהאש ומוסיפים את הקפה והאלכוהול ושמים לצינון בצד.

4. להרכבת המנה: משטחים בתבנית הפיירקס את הבישקוטים ואותם מרטיבים בסירופ הקפה (משני הצדדים), אך שלא יהיו רטובים מידיי. למטיבי לכת במטבח, אפשר להחליף את הבישקוטים בוופל הבלגי (שהינו בצק רך יותר ולכן נזקק לזירזוף דל של הסירופ מעל)

5. מעל הבישקוטים/וופל מזלפים בעזרת שק הזילוף את מסת הגבינה המוקצפת, כך שייכנס לכל החורים האפשריים שבתבנית. מיישרים עם לקקן ממעל

6. הגשה: מפדרים באבקת קקאו מעל, מניילנים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד להגשה

מצננים 4 שעות במקרר לפחות לפני הגשה

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.