כלי עזר:                        2 קערות עירבוב, קרש חיתוך, סכין חדה לחיתוך

כמות:                           6 סועדים

זמן הכנה:                     20-30 דקות

מצרכים:

500 גרם דג טונה טרי באיכות טובה

100 גר טונה מעושנת (לא חייב)

1 פלפל אדום

2 כפות רוטב צ'ילי-מתוק

1 מנגו שלם קלוף (בעונה)

1 כף תרכיז תפוזים קפוא (של פריגת)

1 אבוקדו קלוף

מיץ וגרידת ליים/לימון

2 כפות שמן זית או שמן סומסום

כוסברה טרייה/עירית קצוצה

פלפל שחור גרוס

מלח ים גס

אפשרות לקישוט: סלט עליי מיקרו

אופן ההכנה:

1. חותכים את הטונה לקוביות בנות סנטימר מרובעות

2. שותפים ומנקים את הפלפל וחותכים גם אותו לקוביות של ס"מ מרובע

3. קולפים ומגלענים את המנגו והאבוקדו וחותכים לקוביות בגודל דומה

4. להוסיף את כף תרכיז התפוזים הקפוא (של פריגת)

5. מערבבים בקערה עם כל התבלינים

6. בודקים טעם ומתקנים אם צריך

7. מגישים במרכז צלחות אישיות לפי כמות המוזמנים, או צלחת אובלית גדולה למרכז השולחן כמנת שרינג עם כף הגשה

8. לקישוט: בקערה נפרדת מערבבים עלי מיקרו עם עלי פטרוזיליה ו/או עלי רוקט. מטבלים במלח ופלפל שחור גרוס דק, שמן זית/שמן אגוזים ומעט רוטב בלסמי. בודקים טעם ומקשטים מעל הסביצ'ה.

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.