רבים מלקוחותיי שטעמו מהקינוח המרהיב הזה לאורך השנים, טענו כי הוא מזכיר להם קינוח דומה מתאילנד בשם בננה לוטי. נסו זאת בעצמכם ותגידו לנו אם נכון הדבר?

כלים: תבנית קרמיקה אובלית או עגולה, מערבל מזון בסגנון קיטשן-אייד, מחבת טפלון

כמות מספקת: 12-20 אנשים

מצרכים:
10-12 בננות שלמות בשלות
50 גר' חמאה
3-4 כפות סוכר

לבצק הקראמבל:
600 גר' (3 כוסות) קמח לבן
200 גר' חמאה מומסת
100 גר' סוכר
1 ביצה

קישוט: אבקת סוכר / קינמון טחון

הוראות הכנה:
1. מכינים ראשית את בצק הפירורים (קראמבל) על ידי עירבוב כל המרכיבים במערבל מזון בעזרת מטרפה.
2. מוודאים שכמות הקמח מתאימה ונוצרים פירורים תוך כדי ערבול. יש לוודא שהקמח לא נשאר בתחתית הקערה (עוצרים את פעולת העירבול, מפרידים את הקערה מהמערבל ומוודאים בעזרת לקקן שאין קמח בתחתית הקערה).
3. מעבירים ומפזרים את הבצק המפורר לתבנית אפייה. אופים בתנור שחומם מראש על אש בינונית-חמה (C°180) למשך 30-40 דקות, תוך עירבוב/שבירת הפירורים מפעם לפעם (בעזרת כף עץ שטוחה).
4. את אפיית הבצק אפשר לעשות מבעוד מועד ולאפסן את הפירורים בכלי איחסון הרמטי לשמירת הטריות והפציחות
5. להכנת הבננות: ממיסים במחבת טפלון את החמאה, ובינתיים קולפים וחותכים את הבננות לפרוסות רוחב בגודל בינוני. מוסיפים לחמאה המומסת. מקפיצים על אש גבוה. מוסיפים הסוכר וממשיכים להקפיץ
6. מעבירים הבננות "המקורמלות" לתבנית הקרמיקה, מעל הבננות מפזרים את פירורי הקראמבל. מאבקים באבקת סוכר ו/או קינמון טחון ומגישים למרכז השולחן

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.