עוגת גבינה-קינמון
כלים: תבנית: מלבנית (27X33 ס"מ) או תבנית עגולה (בקוטר 24 ס"מ)
זמן הכנה: 15-20 דקות
זמן אפייה: 45-50 דקות
מצרכים לתחתית:
250 גרם ביסקוויטים (הכי מומלץ עוגיות יין כשרות לפסח של מאפיית פפושדו)
125 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
3 כפות שיבולת שועל
1 כף קינמון טחון
מצרכים לגבינה:
750 גרם גבינה לבנה (עדיף 9% שומן)
3-4 ביצים (תלוי בגודלם)
200 גרם סוכר (כוס)
3 כפות קורפלור (או 80 גר)
1 כף תמצית וניל איכותי (עדיף כזו עם גרעיני הוניל)
2 יחידות שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
1. במעבד מזון מערבלים הביסקוויטים, החמאה המומסת, הסוכר והקינמון. את שיבולת השועל מוסיפים רק ע"פ צורך כדי לוודא שמסת הביסקוויטים לא תהיה לחה יתר על המידה
2. מהדקים שכבה בעובי של חצי ס"מ על פני תבנית מלבנית/עגולה
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה.
4. שופכים את מסת הגבינה על שכבת הביסקוויטים המהודקת.
5. אופים 45 עד 50 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (175° C / 325°F).
6. מוציאים, מצננים ומקררים (במקרר) לארבע שעות לפחות.
טיפים:
1. למי שמחפש להוריד את התחתית (שיכבת הביסקוויטים), ניתן לאפות את העוגה ללא התחתית (ובכך לחסוך גם בקלוריות).
2. ניתן להוסיף מחיות מפירות (פירות אדומים -כמו כאן למטה בתמונות, בננה, פסיפלורה וכו'), תמציות (כמו קראמל/תפוז) או טעמים דומיננטים (שוקולד, קפה, ריבת חלב) למסת הגבינה ובכך להעשיר את העוגה בטעם. רק וודאו כי הקומבינצה עובדת טוב עם הקינמון שבתחתית העוגה ובמקרה הצורך המנעו מהקינמון שבתחתית.
Thank you for rating this article.