כלים: מיקסר/קיטשן-אייד, קערב בינונית לערבוב, 12 תבניות אישיות של טארטלטים בקוטר 10 ס"מ או 2 תבניות אפייה בקוטר 22 ס"מ, בגובה 2 ס"מ או תבנית עגולה מסולסלת בקוטר 26 ס"מ

מספיק לכמות אנשים: 8-12 אנשים

מצרכים לבצק:
300 גר' קמח תופח (כוס וחצי)
1 כוס סוכר
1 כוס שמן קנולה/סויה
3 ביצים
קורט מלח
1/2 כוס רסק תפוחי עץ
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כפית תמצית וניל
אפשרות: כף פרג טחון

שמן סויה /חמאה/תרסיס לשימון התבניות
3 כפות לערך של פירורי לחם לדיפון התבנית

לפרי: 1/2 ק"ג של פירות קיץ כגון תאנים טריות, מישמש (מגולען), אפרסק/נקטרינה (מגולענים), שזיפי שגיב טריים (מגולענים חתוכים לחצאים). בעונת החורף אפשר להשתמש בשימורים שזיפים אך יש להקפיד לגלענם.
2 כפות סוכר
1 קפית קינמון

אפשרויות נוספות: פירות עונתיים כגון: דובדבנים (או משומרים) מגולענים, פירות אדומים (פטל /אוכמניות / חמוציות).

לקישוט:
אבקת סוכר 

הוראות הכנה:
1. להכנת הבצק: במערבל מזון מערבלים את כל חומרי הבצק עד לקבלת מסה אחידה וטיפה נוזלית.
2. משמנים קלות את פני התבנית ומפזרים פירורי לחם כדי לכסות את השומן
3. ממלאים את שתי התבניות (קוטר 22 ס"מ) או את התבנית היחידה (26 ס"מ) באופן שווה במסת הבצק ומיישרים בקצוות בעזרת מרית
4. להכנת הפרי: מערבבים את הפרי עם הסוכר והקינמון ומקשטים את פני הבצק
5. אופים בתנור שחומם מראש על אש בינונית-חמה (C°180) למשך כחצי שעה עד 40 דקות. העוגה מוכנה כאשר המלית התייבשה והבצק בצבע חום בהיר
6. הגשה: מצננים לטמפ' החדר ומפזרים אבקת סוכר ממעל. מגישים עם שמנת חמוצה ממותקת או קצפת משמנת מתוקה

לגיוון: הגישו עם כדור גלידת וניל או כל גלידה אחרת שמתאימה לדעתכם

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.