כלים: תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ, מטרפה חשמלית או מערבל מסוג קיצ'נאייד, לקקן, שתי קערות ערבוב מזכוכית או קרמיקה המתאימה גם למיקרוגל

זמן הכנה: 15-20 דקות
זמן אפייה: 30-40 דקות

מצרכים:
400 גר' שוקולד
200 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
8 ביצים
70 גר' סוכר (כשליש כוס)
70 גר' קורנפלור או קמח

אופציה להעשרה: תמצית וניל / תמצית קפה

הוראות הכנה:
1. מכניסים את השוקולד והחמאה לקערת זכוכית/פלסטיק וממיסים במיקרוגל כשתי דקות עד להמסה של השוקולד. שלב זה ניתן לעשות גם בבן מרי (קערה על סיר עם מים הממיסים את השוקולד והחמאה). מוציאים מהמיקרוגל ומערבלים בעזרת מטרפה ידנית.
2. במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לכדי קצף עשיר ושמנתי.
3. בקערה נפרדת ובעזרת מטרפה ידנית טורפים את החלמונים עם הקורנפלור. יוצקים את החלמונים הטרופים למסת השוקולד-חמאה שבקערה לכדי מסה אחידה.
4. מוסיפים את מסת השוקולד לקערת הקצף ומערבבים היטב ע"י קיפול של שתי המסות.
5. מעבירים את מסת השוקולד והקצף לקערה עגולה בקוטר 24 ס"מ
6. אופים 30 עד 40 דקות בחום בינוני (175°C או 250°F).
7. מוציאים, מצננים לארבע שעות לפחות. אינדיקציה טובה להצלחת המתכון היא התרוממות המסה בתבנית (בעת ההוצאה מהתנור), ולאחר ההתקררות נוצר שקע של המסה.

הכנות עוגת פאדג שוקולד הכנות עוגת פאדג שוקולד2 הכנות עוגת פאדג שוקולד3

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.