עוגת דבש אוורירית, בננות מקורמלות וגנאש שוקולד
כלים: תבנית קוגלהוף, מיקסר קיטצ'ן-אייד, ברנר גז
זמן הכנה: 30-40 דקות בסך הכל
זמן אפייה: 30 דקות
מספיק לכמות של 10 סועדים
החומרים לעוגת הדבש:
6 ביצים מופרדות
6 כפות סוכר
6 כפות דבש
6 כפות דבש
7 כפות קמח תופח
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלבונים בקערה.
2. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר המרכיבים.
3. מאחדים בזהירות את שתי המסות.
4. מעבירים את המסה האחידה לתבנית של סיר פלא או 2 תבניות אינגליש קייק (לא לשמן בשום אופן) ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש בחום של °C175 או °F325.
5. מוציאים את התבניות מהתנור והופכים על שתי כוסות או ספלים (בתבנית סיר פלא יש בד''כ שתי ידיות צידיות שעוזרות לא להניח את דפנות התבנית על הכוסות). המטרה היא למנוע מן העוגה לצנוח ולאבד את אווריריותה. מצננים בדרך זו את העוגה עד להתקררותה.
חומרים לגנאש שוקולד:
את הגנאש מומלץ להכין יום קודם ולהשתמש בו בעת ההגשה/בניית המנה
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר או ביטר-סוויט, מאיכות טובה
אופן ההכנה:
1. ממיסים בסיר כפול את השוקולד עם השמנת על אש קטנה ומערבבים היטב.
2. מצננים ומקררים במקרר לארבע שעות לפחות (אפשר ללילה).
3. מעבירים המסה הנוקשה לקיטצ'ן-אייד עם מטרפה ומקציפים עד לקבלת קרם סמיך, יציב ויחד עם זאת בצבע חום עמוק ובמרקם אוורירי.
חומרים לבניית הקינוח:
בננות
סוכר חום דמררה
אופן הבנייה:
1. פורסים מהעוגה לפרוסות עבות יחסית, ומניחים כל פרוסה על צלחת אישית.
2. מורחים מהגנאש המוכן על כל פרוסת עוגה (לפי הרצוי, אך לא יתר על המידה).
3. מקלפים בננות לפי מספר פרוסות העוגה (בערך בננה בגודל בינוני לכל שתי פרוסות עוגה).
4. פורסים את הבננות לרוחב, כך שיכסו את הגנאש כאילו היו ''קשקשים'' של דג. מתקבלת מנה שבה העוגה היא שיכבה תחתונה, מעליה הגנאש ומעל הכל: פרוסות הבננה.
5. זורים על הבננות מעט סוכר דמררה ושורפים בעזרת ברנר.
מומלץ להגיש עם סקופ גלידה מתאימה.
Thank you for rating this article.