מוס שוקולד הוא אחד הקינוחים שחביבים על ישראלים רבים ונחשב לאחד הקינוחים הקלאסיים מהמטבח הצרפתי. היסטורית, מוס השוקולד  כנראה הומצא והוזכר לראשונה בכתובים על ידי הצייר הפוסט איפרסיוניסט הנרי טולוז לוטרק. על אף שהיה ממוצא אריסטוקרטי וגדל במשפחת אצולה, ובגלל ששבר את שתי רגליו בצעירותו והיה למעשה גמד, גורלו חיבר אותו דווקא למדוכאי העולם של זמנו, שכלל את הפועל הפשוט, המנקה, הפרוצה, רקדניות הקאן קאן והזונות. את פשוטי העם. הוא החל לתעד את שולי החברה הצרפתית בציוריו ורישומיו, שלפעמים היוו אפילו קריקטורות. בשבילו אנו מקדישים את שירו של ז'אק דוטרון על "פריז מתעוררת".

מחשיבים את עצמכם כעצלנים? יש לכם אורחים ובניתם תפריט ולא נותר לכם זמן או כוח לעשות גם קינוחים? אין בעיה! את מוס השוקולד תוכלו למצוא גם בחנות המשלוחים שלנו.

כלי עבודה:                    מיקסר ידני/מיקסר של קיטצ'ן-אייד, מטרפה, לקקן, קערת עירבוב, מזלף, צינטר, 

כלי הגשה:                     קערה מרכזית אחת או עד 40 כוסיות (צ'ייסרים) אישיות קטנות

מספיק לכמות אנשים:     12-40 אנשים

מצרכים:

150 גר' שוקולד מריר מאיכות טובה

1/3 כוס קפה מאיכות טובה (עדיף ממכונת אספרסו)

2 כפות שטוחות של קקאו

6 חלבוני ביצים

1/3 כוס סוכר

אפשרות לשידרוג:          כף של מחית תפוז קפוא (פריגת),

                                    כף של גראן מאנייה או קוניאק איכותי

                                    כף מחית בננה/תמצית בטעם בננה

                                    או כף שמן קוקוס

הוראות הכנה:

1. מכניסים את השוקולד והקפה לקערה מתאימה לחימום במיקרוגל. מפעילים המיקרוגל כ-2 דקות עד להמסת השוקולד. לחילופין, שלב זה בהכנות ניתן לעשות בבן מרי מעל סיר כפול על אדים

2. בינתיים מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים במיקסר ידני/מערבל קיטצ'ן-אייד עד לקבלת קצף קשה אליו נוסיף את הסוכר. יש להמשיך ההקצפה עד לקבלת מרנג גלוקוזי ויציב

3. מוצאים את השוקולד המומס מהמיקרוגל ומערבלים בעזרת מטרפה ידנית, אליו יש להוסיף את הקקאו ולערבב בעזרת מטרפה כדי להימנע מגושים. (לאלה שמעוניינים בטעם תפוז/בננה/קוקוס במוס יש להוסיף את מחית הפרי בשלב זה.

4. מחברים בין מסת השוקולד והקצף-חלבונים תוך קיפול עדין

5. מעבירים לקערה בינונית ומשטחים את פני המוס. או מזלפים בעזרת צינטר לבחירתכם. מצננים במקרר למינימום 4 שעות. במידה וההגשה לכלי מרכזי אחד תוגש הקערה לאחר מכן למרכז השולחן וכל אחד מן המסובים יגיש לעצמו בעזרת כף מרכזית שתעבור מאחד לשני.

אפשרות נוספת להגשה: להעביר למזלף חד פעמי ולהזליף בעזרתו לכוסות או כוסיות אישיות כמו אלה בתמונה מטה.

קישוט: אפשר בשיברי קקאו, קישוטי שוקולד מריר/חלב/לבן או באבקת קקאו.

chocolate mousse

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.