מתכון לסביצ'ה טונה
כלי עזר: 2 קערות עירבוב, קרש חיתוך, סכין חדה לחיתוך
כמות: 6 סועדים
זמן הכנה: 20-30 דקות
מצרכים:
500 גרם דג טונה טרי באיכות טובה
100 גר טונה מעושנת (לא חייב)
1 פלפל אדום
2 כפות רוטב צ'ילי-מתוק
1 מנגו שלם קלוף (בעונה)
1 כף תרכיז תפוזים קפוא (של פריגת)
1 אבוקדו קלוף
מיץ וגרידת ליים/לימון
2 כפות שמן זית או שמן סומסום
כוסברה טרייה/עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח ים גס
אפשרות לקישוט: סלט עליי מיקרו
פיש & צ'יפס
מלבד שתיית תה כחלק מטקס האפטרנון תה, אחת המנות הפופולריות והמוכרות מן המטבח הבריטי (שהודות לה, יש לשף ארז שטרן גם סדנא של המטבח הבריטי) העשוי מנתחי דג טבולים בעיסת בצק דלילה (בצק בירה כאפשרות) ומטוגנים בשמן עמוק חם, ומוגש עם תוספת של צ'יפס עשויים מתפוחי אדמה. לאוהבי האוכל הפשוט, ילוו את האכילה במיונז, קטשופ וחרדל. אך למי שרוצה להתאמץ מומלץ להגיש לצד הפיש&צ'יפס גם רוטב רמולד או רוטב צ'ימיצורי
כלים: סיר לטיגון, קערה לבלילה, מטרפה, נייר עיתון, גליל של נייר סופג, כף ספיידר להוצאת המטוגנים מהשמן, מגש שטוח לצינון וספיגת השמן.
כמות: 8-10 סועדים
זמן הכנה: 30-60 דקות
זמן בישול: 20-40 דקות
מצרכים:
1 ק"ג פילה דג מאיכות טובה, ללא עור ועצמות, חתוך לרצועות
לבלילת הציפוי:
3 ביצים
כוס קמח תופח
2 כפות קורנפלור
500 מ"ל בירה
גרידה מלימון אחד
מלח
שמן לטיגון עמוק