מתכון קלאסי מחד אך קל להכנה (בתנאי שאתם עושים הכנות של חיתוך הירקות מבעוד מועד). המתכון מוכר מן המטבח האיטלקי למרק המתאים לכל עונות השנה.

כלי עזר:                        קולפן, קרש חיתוך, שני סירים לבישול בקיבולת של 5 ליטר

כמות:                            4-5 ליטר לערך

 מספיק לכמות אנשים:     8-10 אנשים

זמן הכנות:                     20 דקות

זמן בישול:                    30-40 דקות

מצרכים:

בצל בינוני קלוף

2 תפוחי אדמה בינוניים

שומר שטוף היטב

קישוא/זוקיני שטוף וקתום קצוות

2 גזרים

קולורבי

פלפל אדום

עגבנייה בשלה או מיכל של רסק/תרכיז עגבניות

3-4 ליטר מים לבישול או ציר ירקות

ענף רוזמרין שטוף

מלח, פלפל

3-4 כפות שמן זית לטיגון

כוס פסטה בצורת כונכיות קטנות מבושלות בנפרד

הוראות הכנה:

  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה אך משאירים את קליפתם. חותכים לקוביות רגולריות בגודל סנטימטר מרובע.
  • קוצצים את הבצל הקלוף לקוביות של 1 ס"מ מרובע.
  • קולפים את גזר והקולורבי. חותכים גם אותם בגודל של 1 ס"מ מרובע.
  • חותכים את השומר, הפלפל והזוקיני לקוביות בנות 1 ס"מ מרובע.
  • את העבנייה הבשלה ניתן למעוך קלות או לקצוץ גס
  • מחממים סיר (כזה עם מכסה) בקיבולת של 5 ליטר לערך על אש בינונית-חזקה, ובו מטגנים את הבצל, הגזר והשומר עד לריכוך קל או להזהבה קלילה.
  • מוסיפים את כל שאר הירקות החתוכים (כולל העגבנייה. ממשיכים לטגן קלות ואז מוסיפים את המים/נוזל ירקות לסיר ומתבלים.
  • מבשלים את המרק מכוסה על אש בינונית (מנמיכים קצת לעומת זמן הטיגון המקדמי) עד לריכוך הירקות (הערכת זמן: כחצי שעה). בודקים טעם ומשפרים במידת הצורך.

אופצייה להסמכה: אם אין לכם פסטה או עגבניות, תוכלו להשתמש ברביכה (הסמכה המבוססת על שומן וקמח ביחס של 1:1 בין הקמח לשומן, ובכמות של 2 כפות).

תוספת אופציונלית: יש שמוסיפים מעט לימון טרי סחוט כדי לאזן את טעם המליחות של המרק

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.