מרק מינסטרונה
מתכון קלאסי מחד אך קל להכנה (בתנאי שאתם עושים הכנות של חיתוך הירקות מבעוד מועד). המתכון מוכר מן המטבח האיטלקי למרק המתאים לכל עונות השנה.
כלי עזר: קולפן, קרש חיתוך, שני סירים לבישול בקיבולת של 5 ליטר
כמות: 4-5 ליטר לערך
מספיק לכמות אנשים: 8-10 אנשים
זמן הכנות: 20 דקות
זמן בישול: 30-40 דקות
מצרכים:
בצל בינוני קלוף
2 תפוחי אדמה בינוניים
שומר שטוף היטב
קישוא/זוקיני שטוף וקתום קצוות
2 גזרים
קולורבי
פלפל אדום
עגבנייה בשלה או מיכל של רסק/תרכיז עגבניות
3-4 ליטר מים לבישול או ציר ירקות
ענף רוזמרין שטוף
מלח, פלפל
3-4 כפות שמן זית לטיגון
כוס פסטה בצורת כונכיות קטנות מבושלות בנפרד
הוראות הכנה:
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה אך משאירים את קליפתם. חותכים לקוביות רגולריות בגודל סנטימטר מרובע.
- קוצצים את הבצל הקלוף לקוביות של 1 ס"מ מרובע.
- קולפים את גזר והקולורבי. חותכים גם אותם בגודל של 1 ס"מ מרובע.
- חותכים את השומר, הפלפל והזוקיני לקוביות בנות 1 ס"מ מרובע.
- את העבנייה הבשלה ניתן למעוך קלות או לקצוץ גס
- מחממים סיר (כזה עם מכסה) בקיבולת של 5 ליטר לערך על אש בינונית-חזקה, ובו מטגנים את הבצל, הגזר והשומר עד לריכוך קל או להזהבה קלילה.
- מוסיפים את כל שאר הירקות החתוכים (כולל העגבנייה. ממשיכים לטגן קלות ואז מוסיפים את המים/נוזל ירקות לסיר ומתבלים.
- מבשלים את המרק מכוסה על אש בינונית (מנמיכים קצת לעומת זמן הטיגון המקדמי) עד לריכוך הירקות (הערכת זמן: כחצי שעה). בודקים טעם ומשפרים במידת הצורך.
אופצייה להסמכה: אם אין לכם פסטה או עגבניות, תוכלו להשתמש ברביכה (הסמכה המבוססת על שומן וקמח ביחס של 1:1 בין הקמח לשומן, ובכמות של 2 כפות).
תוספת אופציונלית: יש שמוסיפים מעט לימון טרי סחוט כדי לאזן את טעם המליחות של המרק
Thank you for rating this article.