עוגת לימון
אין כמו חומר גלם של עץ ופרי הלימון כדי להכין מתכון לעוגת לימון נימוחה ועסיסית המכונה במטבח האמריקאי כלמון פאונד קייק (Lemon Pound Cake) על שם משקלה הכבד. אך באותה מידה, אתם יכולים להחליף לכל פרי הדר אחר שתרצו.
כלי עזר: כוס מדידה, מגרדת דקה, 2-3 קערות, מיקסר ידני/קיטצ'ן-אייד עם מטרפה, תבנית קוגלהוף
כמות: עוגה אחת
מספיק לכמות אנשים: 20 פרוסות לערך
זמן הכנה: 15 דקות
זמן אפייה: 45 דקות
מצרכים:
3 כוסות קמח לבן
½ כפית אבקת סודה
½ כפית מלח
2 כפות זסט לימון
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
2.5 כוסות סוכר
6 ביצים בינוני בטמפ' החדר
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות מיץ לימון
ספריי לשימון תבנית
לגלייז:
1.5 כוסות אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ לימון מסונן
הוראות הכנה:
- בקערה אחת: מערבבים את המרכיבים היבשים (קמח, סודה ומלח)
- מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון מקצף או בקערה בעזרת מיקסר ידני
- מוסיפים את הביצים – אחת, אחת. עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את גרידת/זסט הלימון וממשיכים להקציף
- מפסיקים את ההקצפה ומכניסים 2-3 כפות מתערובת הקמח לקערה ואז ממשיכים בהקצפה איטית וזהירה. חוזרים על פעולת הוספת הקמח עד לקבלת משחה/קרם אחיד.
- משמנים עם ספריי שמן את תבנית הקוגלהוף ובעזרת מברשת מחליקים את השומן כדי לוודא שנענס בכל החרכים והפינות.
- שופעים את תערובת העוגה אל תבנית הקוגל הוף
- אופים בתנור שחומם מראש על C175° כ-45 דקות לערך. בודקים עם קיסם לפני ההוצאה כדי לוושא שלא רטוב במרכז העוגה. מצננים
- בקערה נפרדת מכינים בינתיים את הגלייז: על ידי עירבוב אבקת הסוכר עם מיץ הלימון
- אחרי צינון העוגה, בעזרת סכין אכילה מוציאים אותה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה תואמת.
- שופכים את הגלייזינג על עוגת הליון, כך שתכסה אותה באסטטיות.