לביבות בטטה ועירית
כמות: 6-8 איש
זמן הכנה: 10 דקות
זמן טיגון: 10-15 דקות
מצרכים:
2 בטטות גדולות
1 חופן עירית קצוצה דק
2ביצים
1/2 כוס קמח
1/2כוס פירורי לחם
1 אריזה אבקת אפייה
מלח/פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון (ראו הוראות הכנה)
הכנה:
- קולפים וחותכים את הבטטה לקוביות, מבשלים בסיר עם מים בגובה הבטטות, על אש בינונית עד לריכוך הבטטות.
- מסננים היטב עד להתייבשות הקוביות. מעבירים לקערה ומרסקים את הבטטות בעזרת ממעך ירקות או בעזרת מזלג
- בינתיים קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה עם יתר המרכיבים. טועמים ומתקנים טעם במקרה הצורך.
- שתי אפשרויות להכנה באפייה: מסדרים תבנית עם נייר אפייה משומן קלות, מחממים את התנור לחום של Cº190. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים קלות על התבנית. אופים כ- 20 דקות, עד שהלביבות משחימות קלות
- בטיגון: אפשרות שנייה לטגן במחבת גדולה עם שמן את לביבות עד להזהבה משני הצדדים