רוטב הבולונז יסודו מן המטבח האיטלקי וליתר דיוק מהעיר בולונייה. מדובר על מתכון מן המטבח הקלאסי העשוי בדר"כ מבשר בקר טחון או קצוץ שבושל ארוכות עם סופריטו (בצל, שום, סלרי וגזר), יין לבן ולפעמים על בסיס שומן חזיר. באיטליה אין משדכים לרוטב בולונז פסטה ספגטי אלא פסטה רחבה כמו פפרדלה או פטוצ'יני ואפילו בתוך לזנייה בשרית.

מצרכים:
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר מגורר ½ ק"ג בשר בקר טחון
תרכיז עגבניות או 1/2 שימורי עגבניות מרוסקות (400 גר')
1/2 ק"ג בשר טחון
3 כפות שמן זית

אורגנו (יבש או טרי)


כמות:                4 סועדים

זמן הכנה:          5 דקות

זמן בישול:        30 דקות

הכנה:
1. מטגנים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום בשמן הזית עד הזהבה.
2. מוסיפים את הבשר הטחון, ומערבבים היטב עד לקבלת פירורים. אם יש צורך דופקים את הבשר עד לקבלת פירורים קטנים ודקים.
3. מוסיפים את תרכיז העגבניות/העגבניות המרוסקות וממשיכים לבשל עד לקבלת מרקם מבושל ומאוזן בטעם
4. מתבלים וטועמים

ציון 0 מתוך 5 - הצביעו 0
Thank you for rating this article.