אני אספן בלתי נדלה.
אישתי בטח תהרוג אותי על הוידוי בפרהסייה!!! אבל...כן, כן...מה ששמעתם: אני אספן בלתי נדלה.
נולדתי והתחנכתי בבית של אספנים. בשנות השבעים בבית הוריי היו מדפים על גבי מדפים בסלון הבית עם ספרים מכל הסוגים וכל המינים. באותן שנים זה היה מקובל בקרב המילייה של הוריי שהדגים...
קראו עוד »
כרדיט: חשמלנטו
למרות שרק קצת יותר מארבעים אחוזי חדירה של מדיחי כלים (dish washer) במשקי הבית בישראל, הייתרונות בשימוש בו ברורים: הוא חסכוני במים ובחשמל, הוא מקל ומוריד מעליכם ולו במעט חלק מעול מטלות היומיום שבבית, ועדיין ניתן בעזרתו לחנך את בני המשפחה (בעיקר הצעירים שבהם) להשתתף בעבודות הבית השוטפות. למי שעדיין...
קראו עוד »
credit: www.webstaurantstore.com
יין, חוץ מהיותו אחד משמחות החיים הוא מרכיב מרכזי (גם ולמרות היותו נמזג לצד האוכל) בזמן סעודה. על אחת כמה וכמה בארוחת של תפריטי טעימות בין אם בקרב חברים או עם בני משפחה קרובים ואפילו עוד יותר כאשר אתם מתכננים יציאה למסעדה. אז קבלו מאיתנו כמה כללי אצבע של עשה ואל תעשה בהבאת יין למסעדה.
קראו עוד »
credit: www.guydemarle.com
אין ספק שרבים מהשפים של הדור החדש בין אם הם מנהלים מסעדות או מטבחים מוסדיים (של בתי מלון וגני אירועים) מנסים להיות תמיד מתוחכמים בעזרת הבישול המודרני, כאשר מטרתם היא לצור מנות בעלות מנעד טעמים ייחודי ומבודל. בין שאר הסיבות לכך, תמצאו את הרצון לספק את הצורך בחידושים ללקוחות, לענג את...
קראו עוד »
credit: www.thestaffdirectory.com
זוכרים את המסעדה ההיא שישבתם בה פעם ולא רציתם שהערב יגמר? היום, ודווקא בעתות משבר ומלחמה, אתם לא חייבים לצאת מהבית כדי ליהנות מאווירה ייחודית, ריחות משגעים ומטעמים שמתפוצצים בפה. המסעדה יכולה בקלות להיות - אצלכם בבית – והשף יכול לבוא עד אליכם.
קראו עוד »
בעבר הרחוק, כאשר מלכים ובני האצולה ניהלו מדינות וממלכות, אורח חייהם חייב אותם להתנהל עם מנהלי משק בית, עם שרתים ומשרתים, מנקים, צבעים ונגרים. עם מלצרים, סומליירים ושפים פרטיים, שבישלו עבורם ארוחות ועבדו מדי יום. מבחינתם זה היה צורך הכרחי לניהול זמן שתענוג בצידו, אך גם דרך להצהיר על מעמדם ועל...
קראו עוד »
credit: procaffe.com
כידוע, קפה הוא עולם ומלואו המקיף טעמים, ניחוחות ומשמעויות תרבותיות, ואינספור מאמרים מלומדים ומחקרים נעשו עליו ועל השפעתו. בעולם תעסוקתי משתנה, אם בעבר המעסיקים לא אולצו או לא חוייבו לעשות מאמץ מיוחד כדי לשמר את עובדיהם (בין אם כיוון שהראשונים יצרו מערכת תלות של נאמנות לפירמה, ובין כיוון...
קראו עוד »
אחד המאפיינים הבולטים של דגים באופן כללי הוא העובדה שבשרם עדין יחסית. על כן, חשוב מאוד לדעת לא רק איך לבחור אותם, אלא יש גם להקפיד על עקרונות אחדים בעת הכנתם. בישול יתר עלול לייבש כליל את הדג, להביא לייבושו ולהתפוררותו ובכך לגרום לו לאבד את טעמיו המקוריים. על כן, עיקרון הבסיס שנכון לכל שיטות...
קראו עוד »
credit: Pixar and Disney studios
כשף מוכר וכיועץ עיסקי למסעדות התקשר אליי לא מזמן חבר. החבר הינו בעלים של מסעדה, וביקש להתיעץ איתי – כיצד לנהוג עם מבקר מסעדות שהודיע לו כי הוא מגיע לאכול במסעדתו. הסברתי שלדעתי: עיתונאי שהינו מבקר-מסעדות ומודיע למושא סיקורו שהוא מגיע לאכול במסעדה, שווה בערכו לכל לקוח רגיל אחר.
קראו עוד »
מי שטרם יצא לו להזמין מהשף-ארז שטרן את פלטת הגבינות הייחודית והמושקעת, מוזמן להתנסות בהזמנת מגש שכזה ועוד רבים שכאלה בעצמו דרך האתר הייעודי של חנות המשלוחים אנחנו מבטיחים מוצר איכותי ויוקרתי, שירות מפנק עד לבית הלקוח. מומלץ לחג השבועות (הלא הוא חג הגבינות), או לכל אירוע חברים אחר באמצע הקיץ.
קראו עוד »