photo credit: shuterstock
האם שמעתם על חוק חמש השניות? מי שטרם שמע, מדובר על סברה או אמונה שבה מזון שנפל על הרצפה והורם תוך 5 שניות – ניתן להשמיש אותו, לאוכלו או להגישו לאורחים.
אז רק שתדעו: מדובר על שטות גמורה!!!
קראו עוד »
הקולינריה בישראל עברה תהליכים משמעותיים מאז הקמת המדינה, עם השפעות של גלים שונים של עליות יהודיות ותרבויות שהביאו עימן מאכלים ומנהגים שונים, כמו גם השפעתו של המטבח הערבי – פלסטיני – מקומי שהיה מושרש פה מקדמת דנא. בבלוג של השף ארז שטרן, אנחנו אוהבים לדבר ולסקור את התרבות הישראלית – צדדים רבים לה,...
קראו עוד »
יש לי גאווה גדולה להיות אחד מבוגרי בית הספר על שם פול בוקוז (Paul Bocuse) בליון שבצרפת, וכמי שהתחנך על ברכיו וערכיו. בוקוז היה שף צרפתי, אשר נחשב כאבי המטבח הצרפתי הקלאסי ולמרות שלא התחבר למטבח המודרני (Nouvelle cuisine) יש המחשיבים אותו כמייצג של המטבח המתקדם. הוא שימש כבעלים של מסעדה...
קראו עוד »
הפעלת מסעדת פיין דיינינג היא משימה לא פשוטה בעליל. ישנו קו דק המפריד בין חווית אוכל עילית המוגשת באלגנטיות ועם מלצרים מקצועיים לבין גלישה לזירה של אוכל מקומי פשוט ויומיומי. שמות המנות בתפריטים אולי דומים, אבל טווחי המחיר והמודלים העסקיים שונים לחלוטין.
קראו עוד »
credit: webstaurantstore.com
בואו נדבר על מספר תחומים משיקים בעולם החיים היפים. נתחיל במגורים בסגנון אדריכלות הבאוהאוס, איך לבחור את בית המלון לחופשתכם הקרובה או אם תרצו, לינה בסגנון הלייף סטייל היוקרתי והייחודי ברשת רלה ושאטו. טיסות? רק במחלקה ראשונה! ונמשיך לענף הקולינריה העילית והפיין דיינינג והגסטרונומיה העולמיים עם...
קראו עוד »
credit: kitchenbusiness.com
לשף ארז שטרן יש ניסיון ארוך שנים בפעילות ובעבודה הלכה למעשה בעולם הקולינרי. על כך אין עוררין. למעשה יש לו מגוון של פתרונות קולינריים וכמובן שתוכלו למצוא באתר מעל ל-700 המלצות של מיטב לקוחותיו על עבודותו לאורך השנים בעמוד הרלוונטי.
קראו עוד »
אני אספן בלתי נדלה.
אישתי בטח תהרוג אותי על הוידוי בפרהסייה!!! אבל...כן, כן...מה ששמעתם: אני אספן בלתי נדלה.
נולדתי והתחנכתי בבית של אספנים. בשנות השבעים בבית הוריי היו מדפים על גבי מדפים בסלון הבית עם ספרים מכל הסוגים וכל המינים. באותן שנים זה היה מקובל בקרב המילייה של הוריי שהדגים...
קראו עוד »
כרדיט: חשמלנטו
למרות שרק קצת יותר מארבעים אחוזי חדירה של מדיחי כלים (dish washer) במשקי הבית בישראל, הייתרונות בשימוש בו ברורים: הוא חסכוני במים ובחשמל, הוא מקל ומוריד מעליכם ולו במעט חלק מעול מטלות היומיום שבבית, ועדיין ניתן בעזרתו לחנך את בני המשפחה (בעיקר הצעירים שבהם) להשתתף בעבודות הבית השוטפות. למי שעדיין...
קראו עוד »
credit: www.webstaurantstore.com
יין, חוץ מהיותו אחד מהמקורות לשמחת החיים (או בצרפתית Joie de Vivre) הוא מרכיב מרכזי (גם ולמרות היותו נמזג לצד האוכל) בזמן סעודה. על אחת כמה וכמה בארוחת של תפריטי טעימות בין אם בקרב חברים או עם בני משפחה קרובים ואפילו עוד יותר כאשר אתם מתכננים יציאה למסעדה, במיוחד אם מדובר במסעדת פיין...
קראו עוד »
credit: www.guydemarle.com
אין ספק שרבים מהשפים של הדור החדש בין אם הם מנהלים מסעדות או מטבחים מוסדיים (של בתי מלון וגני אירועים) מנסים להיות תמיד מתוחכמים בעזרת הבישול המודרני, כאשר מטרתם היא לצור מנות בעלות מנעד טעמים ייחודי ומבודל. בין שאר הסיבות לכך, תמצאו את הרצון לספק את הצורך בחידושים ללקוחות, לענג את...
קראו עוד »