credit: lesbouchonslyonnais.org

בושון הינו סוג של מסעדה המאופיינת במזון מסורתי מאיזור ליון שבצרפת. המטבח הליונזי אינו דומה למטבח המודרני ואינו נחשב ליוקרתי המותאם לאלפיון העליון. ההיפך – הוא הנכון. מדובר למעשה במטבח בעל מאפייני בישול קלאסי, המתמחה במנות פשוטות וארציות, המבוסס חומרי גלם מקומיים, ובשירות קונביביאלי וחברותי.

credit: Blaise Laustrait

ליון, בירת חבל אוברן-רון-אִלְפּּ, פרושה במפגש הנהרות רון וסאון, בעמק הפורה אשר בשיפולים המערביים של הרי האלְפּים. בהשוואה לשתי ערי המטרופולין האחרות של צרפת: פריז הרב-גונית והקוסמופוליטית ומארסיי המהווה שער וכור היתוך למאות אלפי מהגרים, ליון היא אולי העיר “המסורתית” ביותר ברפובליקה הצרפתית. כמכנה...

credit: hrimag.com

ביסטרו הוא סוג של מסעדה בסגנון צרפתי כפרי עם השפעות של המטבח הקלאסי עם ייצוג לכלל מטבחי הפרובינציות והאיזורים החקלאים של צרפת. ייחודו – בעיצוב המסעדה (הפשוט אך מכובד) התפריט יהיה כתוב על לוח גיר או בכתב יד על נייר פשוט. המנות תשתננה באופן יומיומי (מה שנקרא בצרפתית plat du jour) – בהתאם לחומרי הגלם...

אם את רכבת הפחם (כמו במוסיקה לשיר chatanooga choochoo של גלן מילר המדמה רעש פסי הרכבת) המציאו ופיתחו בתחילת המאה ה-19, היא החלה לתפוס תאוצה של מעריצים, ומשתמשים ובביסוס פיזי ברחבי אירופה וארצות הברית ככלי תחבורה אמין, מהיר וזמין להמונים, האוריינט אקספרס (Orient Express) רכבה על התנופה של ההמצאה...

credit: the Plaza Hotel NYC

היום, בעידן רכבת המידע המהיר וזמינות האינטרנט...לחלקכם, בחירת חדר בבית מלון לצורך חופשה – אליה אתם מתעתדים לצאת – עשויה להחשב כפעולה פשוטה. פשוט נכנסים לאתרי אינטרנט ייעודיים ומחפשים איפה יש חדר במלון או חדר להשכרה בסגנון Airbnb אל היעד אליו נוסעים, בתאריך הרצוי, ובטווח התקציב שתכננתם, בוחרים את...

מדריך מישלן או המדריך האדום, הוא מדריך נסיעות תיירותי. במקור, נוסד בצרפת, והוא מתאר ומדרג בתי מלון ומסעדות וזוכה לכינוי "התנ"ך של הגסטרונומיה העילית".

photo credit: Chris Phan

אנחנו חיים בעידן שבו הרשת מוצפת במידע. מידע מכל הסוגים וכל המינים. כך גם בנושא טיולים ושירותי תיירות, שהפכו לנגישים לכל דכפין, במיוחד בימים של גלובליזציה ושוק של שמים פתוחים ותחרות בלתי פוסקת בין ספקי השירותים השונים.

credit: istock

"ארזתם לבד?" אם הגעתם לנתב"ג ושמעתם את השאלה השגרתית והרפטטיבית הזו? סימן שאתם עם הרגל בדלת היציאה לחוץ לארץ. בדיוק כפי שלקורונה – אף אחד לא התכונן, כך גם להתאוששות ולחזרה לשגרה בתקופה שלאחר הקורנה - אף אחד לא התכונן כיאות. בין אם זה חברות התעופה (חוסר בטייסים ובצוותי אויר), בין אם זה שדות...

credit: SamChui.com

חברות תעופה אזרחיות רבות מחפשות אפיקי צמיחה והתפתחות תוך התאמה לצרכי הלקוחות, ודווקא במחלקות היוקרה. בעולם של תחרות בתעופה האזרחית המשתנה (יטיב לספר לכם על כך סקוט קירבי - מנכ"ל יונייטד), אחד הסגמנטים שהתפתחו בענף (ובמיחד עד לתקופת הקורונה) הינו הכנסתם של שפים פרטיים במחלקות היוקרה שבמטוסים.

יונייטד מכוונת לאיכות על פני כמות ונושאת פניה אל המתחרה דלתא. מנכ"ל יונייטד, סקוט קירבי, מדבר על ההשקעות שהוא מוביל במוצר ושיפורי האיכות בחברת התעופה. אבל זה עדיין יהיה אתגר גדול לנצח את דלתא איירליינס, המובילה הוותיקה בתחום האיכות וברווחים מבין חברות התעופה האמריקניות.

הרשמו לניוזלטר שלנו

לייעוץ ופרטים נוספים

מלאו פרטים ונחזור אליכם, או חייגו: 050-5852785

לידעתכם אנו משתמשים בעוגיות כדי לשפר את חווית הגלישה באתר שלנו. מעצם הגלישה באתר הנכם מסכימים לשימוש בקבצי עוגיה.